Batata harra

Dette er en superdigg potetrett fra Libanon, som jeg ofte serverer sammen med falafel og hummus. Her får poteter steke sammen med koriander, hvitløk, chilipulver og litt sitron. Resultatet er, rett og slett, superdigge poteter med utrolig masse god smak i.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 kg kokefaste poteter
  • olje til steking
  • 1 bunt koriander
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sitron
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts salt

Framgangsmåte:

Skrell potetene og skjær de i terninger. Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i potetene og stek de til de er gjennomstekte. Vend på dem ofte slik at de ikke brenner seg. Gjør klar resten mens potetene steker.

Grovhakk koriander. Riv eller finhakk hvitløk. Riv det gule av sitronskallet og press ut saften. Når potetene er ferdigstekte legger du dem til side. Ha deretter 1 ss olje, koriander, hvitløk, chilipulver og salt i pannen, og la det steke i et minutt. Ha potetene tilbake i pannen, og vend alt sammen. Ha i sitronskallet, og litt av sitronsaften (smak til slik at det ikke blir for markant sitronsmak). Servér potetene rykende varme.

HER FINNER DU MASSE OPPSKRIFTER PÅ RETTER SOM BATATA HARRA KAN KOMBINERES MED. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *