Chilisjokolade

First things first: Denne oppskriften er HEFTIG inspirert av en jeg fant i boken Sunn sjokolade, skrevet av min venninne Anette Borge. Jeg skal virkelig ikke ha æren av å ha kommet på oppskriften selv.

Da jeg begynte å bruke boken så fulgte jeg oppskriftene omtrent slavisk, men etter å ha blitt litt mer trygg på hele sjokoladefabrikkonseptet så har jeg begynt å improvisere. Og… det funker faktisk! Her har jeg tatt utgangspunktet i en av oppskriftene fra boken, men byttet ut noen av smakene. Resultatet er en skikkelig god sjokolade, med fyldig smak av både kakao og chili.

Og forresten, har du en mann eller dame som elsker chili? Da blir dette garantert en populær gave til Valentines day.

Ingredienser: 

  • 50 g kakaomasse
  • 25 g kakaosmør
  • 20 g yaconsirup
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 2 ts chiliflak

Framgangsmåte: 

Smelt kakaomasse og kakaosmør. Jeg hadde det rett i en gryte og bruke lav varme (2/10).

Visp inn sirup, vaniljepulver og 1 ts chiliflak.

Hell over i en sjokoladeform eller konfektformer. Sett i kjøleskapet i ca 5 minutter slik at sjokoladen begynner å bli litt fastere.

Topp med 1 ts  chiliflak.

Sett i kjøleskapet i ca 25 minutter til, til sjokoladen har stivnet helt. Oppbevares i kjøleskap fram til servering.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *