

Vegansk ukemeny: Uke 6, 2019
Uke 6 allerede, tenk på det! Det går faktisk mot lysere tider og varmere dager. Selv er jeg ganske utålmodig når det kommer til sistnevnte, så derfor blir det mye varmende mat fra sørligere breddegrader på meg om vinteren. Her er noen av favorittene mine, nøkkelordene er supper, gryteretter, falafel, indisk, thailandsk og curry. Vel bekomme!
Mandag: Bowl med mango og brokkoli
Kjapp middag med nudler, nøtter, grønnsaker, frukt og en nydelig tahinisaus.

En kremet, varmende vintersuppe med smak av den fantastiske jordskokken.

En klassisk vegetarmiddag fra India. Har du det travelt kan du fint bruke hermetiske kikerter, så slipper du bløtleggingen og den lange koketiden. To bokser/kartonger er mer enn nok her, én blir for lite.

Torsdag: Kremet pastasalat med soltørket tomat
Lettvint basisoppskrift på kremet pastasalat som kan utvides med for eksempel ulike grønnsaker eller stekt tofu.

“Indisk både onsdag og fredag?! Jøjemeg”, tenker du kanskje. Men jeg tenkte at 1. indisk er alltid godt og 2. kanskje du må gå til innkjøp av et par nye krydder til onsdagsmiddagen, så da er det jo greit å få brukt dem i mer enn en rett?
Ikke at denne retten trenger en unnskyldning for å lages, den er virkelig supergod. Her kan du også, som i chana masalaen, bruke hermetiske kikerter hvis du vil slippe bløtlegging og koking. Èn boks/kartong holder her.

Dette er den desidert mest populære oppskriften på bloggen, og det med skikkelig god grunn! Bedre falafel har jeg faktisk aldri smakt, og det sier sitt. Prøv selv!

Dette er en av de skikkelig gamle oppskriftene på bloggen som jeg lager gang etter gang etter gang, og den er virkelig god nok til å serveres som en flott søndagsmiddag. Her står du ganske fritt med tanke på hvilke grønnsaker du bruker – kan ikke tenke på en grønnsak som jeg ikke har brukt (og blitt fornøyd med) i denne retten.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: