Auberginedipp

Aubergine er en skikkelig gøyal grønnsak. Steker du den akkurat nok, blir den nesten kjøttaktig i konsistensen, og er den marinert eller krydret riktig blir den en virkelig fabelaktig hovedrett. Steker du den ett minutt lengre, mykner den opp, og rørt sammen fungerer den utmerket som dipp. Baba ganoush, eller auberginehummus om du vil, er en klassiker som jeg ofte lager. Men i dag ville jeg ha noe litt mer pikant. En dipp som går like godt med falafel som med tapas, rett og slett.

Ingredienser til 1 skål:

  • 2 auberginer
  • 3 kinesisk hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 ss tomatpuré
  • 0,5 sitron
  • 1-2 dl vann
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Skjær skallet av auberginene, og del dem i terninger. Fordel de utover stekebrettet og bak i ca 30 minutter – terningene skal bli myke og fine.

Gjør klar resten av dippen når auberginen nærmer seg ferdig.

Riv eller finhakk hvitløk. Varm opp oljen til medium varme i en stor stekepanne. Ha i hvitløken, og la den surre i noen minutter. Tilsett deretter spisskummen og paprikapulver, og la det surre i et par minutter til. Ha så i aubergineterningene og tomatpuré, og press i sitronsaften. Hell i litt vann og la det koke opp. Rør i blandingen og press litt på aubergineterningene slik at de mykner helt. Smak til med salt og pepper. Dippen er klar etter 5-10 minutters koking.

Bitte litt finhakket paprika på toppen ser bra ut på bilder.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER OG DIPPER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *