vegansk hjemmelaget nøttesjokolade

Halvnøtt

Det er så snodig hvilke minner jeg har etter besteforeldrene mine. Jeg husker så godt kjøleskapet, for eksempel. At når jeg åpnet det så lå sjokoladene i de øverste hyllene i døren (de tynne, smale hyllene som vanligvis fylles av små glass med alskens rare ingredienser i, som en aldri bruke. Det, eller neglelakk), sjokolader som barnebarna likte, sjokolader med likør som du måtte være voksen for å like, og store plater med Helnøtt. Sjokoladen med nøtter var den vi var enige om at var god.

Det er kanskje på grunn av disse minnene fra når kjøleskapsdøren gikk opp, at jeg ble så veldig glad i sjokoladen Vego. Den er en av mine favoritter den dag i dag, og jeg kjøper alltid med et par plater når jeg er på vegetarfestival. Og litt sånn utav det blå, klarte jeg å lage en nesten lik variant selv.

Oppskriften er basert på en jeg fant i boken “Sunn sjokolade” av Anette Borge (NB reklameinnlegg), men jeg har tilpasset den bittelitt.

Ingredienser til 1 brett*: 

  • 50 g hassenøttkjerner
  • 50 g kakaomasse
  • 25 g kakaosmør
  • 20 g yaconsirup
  • en klype vaniljepulver
  • en klype salt

*1 sånn absolutt helt vanlig silikonbrett med konfektformer. Selges i bakebutikker.

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skjær nøttene i to, ha de i en ildfast form, og stek de i ovnen i 5-6 minutter. De skal bare bli litt gylne, ikke brente. Legg nøttene deretter utover i konfektformene.

Smelt kakaomassen og kakaosmøret i en liten gryte. Ha den av varmen når det er smeltet, rør deretter inn sirup, vaniljepulver og salt. Rør til det er helt jevnt. Hell over nøttene i formene.

Sett brettet forsiktig inn i kjøleskapet. Etter ca 30 minutter er sjokoladen klar. La den stå kaldt fram til servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK KONFEKT OG GODTERI. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *