vegansk restemat med ris og grønnsaker

Resteris med karri

Har du risrester fra gårsdagens middag, og er ikke helt klar for stekt ris til middag igjen..? Da må du prøve denne herlige curryretten med ris, kikerter og søtpotet!

Jeg er alltid veldig ambisiøs på egne vegne når jeg koker ris til middagen, og ender ofte opp med rester. Dekkes den uspiste risen til og oppbevares i kjøleskap, går den fra nesten matavfall til superråvare på null komma niks. Det skal nemlig ikke mer til enn et par grønnsaker, litt krydder, kokosmelk og boom! Kjempegod restemiddag, som går skikkelig kjapt å lage. Dersom dette ser veldig fristende ut og du har et kjøleskap uten rester, kan du fint koke opp ny ris og bruke i retten. Det tar ikke veldig lang tid da heller.

Denne retten smaker og metter virkelig godt som en hovedrett, men dersom du vil ha litt ekstra mat på bordet (og hvem vil ikke det?) fungerer den veldig godt sammen med falafel. Og hummus. Og pitabrød.

Ingredienser til 2 porsjoner:

 • 1 boks (ca 4 dl) kikerter, eller 2 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker
 • 4 dl ferdig kokt ris (ev 2 dl ris som du koker i forkant)
 • 1 søtpotet
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 0,5 granateple
 • 2 ss olje til steking
 • 1 ts salt
 • 1 ss karripulver
 • 2 dl kokosmelk
 • 2 ss sitronsaft
 • et par never spinat

Framgangsmåte:

Hell laken av kikertene og skyll de i kaldt vann. Bruker du tørka kikerter må de bløtlegges i minst 8 timer samt kokes møre før bruk. Dersom du koker ris selv så er det greit å gjøre før du starter med resten.

Skrell søtpoteten og skjær i terninger. Finhakk hvitløk. Rens ut kjernene fra granateplet.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne og ha i søtpotet. Stek til til terningene begynner å bli gjennomstekte. Dryss salt over. Ha deretter i kikerter, og stek til de begynner å “poppe” litt. Rør inn hvitløk og karripulver. Tilsett deretter den kokte risen, kokosmelk og sitronsaft, og la det koke i noen minutter. Vend inn spinat, og gi den et par minutter på å “falle sammen” i risen. Smak eventuelt til med litt mer salt. Topp med granateplekjerner, og servér retten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED RIS. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *