Mild kokossjokolade

Kanskje noen av dere som leser bloggen har fått med seg at jeg har blitt hekta på å lage sjokolade. Det startet som et kall som kom til meg 2. nyttårsdag, da jeg egentlig funderte på dette nye og bedre livet. I desember fikk jeg en ny konfektkokebok som jeg har skrevet om her (NB det er et reklameinnlegg/sponset produkt). Jeg fikk ikke brukt boka så masse i desember, fordi jeg allerede var i full sving med julebaksten, men da nyåret meldte seg var det plutselig tid.

Jeg har tidligere ikke vært superbegeistret for denne sunne sjokoladen uten vanlig sukker, og med veldig høy kakaoprosent. I tillegg har jeg tidligere ikke vært flink til å lage sjokolade heller. Men boken til Anette Borge fikk meg altså til å snu på begge disse punktene, og plutselig var jeg i full sving med sjokoladefabrikken.

Denne oppskriften er en mild variant som jeg har fått lov til å dele fra boken. Den smaker som melkesjokolade – men med et lite kraftig hint av kokos.

NB Ingrediensene jeg bruker her ikke superenkle å få fatt i i vanlige dagligvarebutikker. Jeg anbefaler å se etter dem i helsekostbutikker eller økologiske butikker. Du kan også bestille på nett.

Ingredienser til 1 brett: 

  • 50 g kakaomasse
  • 25 g kakaosmør
  • 20 g kokosblomstsirup
  • 40 g kokosmelkpulver
  • 0,5 ts vaniljepulver

Framgangsmåte: 

Smelt kakaomasse og kakaosmør. Når alt er smeltet har du gryten av varmen, og visper inn resten av ingrediensene.

Hell over i konfektbrett- eller former, og sett i kjøleskapet. Etter ca 30 minutter er sjokoladen klar til å spises, men la den stå kaldt fram til rett før servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK KONFEKT OG GODTERI. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *