Vegansk ukemeny: Uke 4, 2019

Det er minst minus hundre grader her i Stavanger, og blitt skikkelig vinter. Og så blåser det, og er surt. Så alt jeg har lyst å spise er varme supper, varme gryteretter, dampende varm pasta med gode sauser og… falafel.

Så her er den da – ukemenyen til alle dere som fryser, og trenger mat for å få opp temperaturen igjen.

Mandag: Kremet soppsuppe

En oppskrift som jeg egentlig lagde til kalde høstdager, men som jeg også har erfart at fungerer utmerket på vinteren.

Har du ikke hvitvin stående bruker du bare litt ekstra grønnsakskraft.

vegansk kremet soppsuppe oppskrift

Tirsdag: Bokhvetenudler i kinesisk saus

Rask og god middag med nudler, brokkoli, kål og gulrot.

Onsdag: Gresskarfalafel

Herlige kikertboller med mynte, cashewnøtter og gresskar.

vegansk vegetarisk gresskarfalafel med mynte oppskrift vegetarbloggen

Torsdag: Pasta Alfredo

Dette er kanskje den beste pastaretten jeg vet om. Nykokt pasta serveres med en nydelig fløtesaus, og dett var dett.

vegansk pasta alfredo oppskrift

Fredag: Spicy kikertburgere

Kjempegode burgere med kikerter, søtpoteter og en asiatisk krydderblanding.

veganske kikertburgere oppskrift

Lørdag: Portobello Bourguignon

En nydelig fransk gryterett med sopp, gulrøtter og spinat kokt i rødvin. Perfekt lørdagsmiddag!

Vegansk vegetarisk Bourguignon oppskrift vegetarbloggen

Søndag: Veganske kjøttkaker

Disse kjøttkakene etterligner virkelig originalen! For å få til det bruker vi tvp – tørket soyaproteingraulat, som du får kjøpt på internasjonale matvarebutikker, økologiske dagligvarebutikker, enkelte helsekostbutikker samt på nett. Etter litt bløtlegging og krydring blir tvp ganske likt kjøttdeig, og passer derfor perfekt i veganske kjøttkaker.

veganske kjøttkaker oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *