

Vegansk ukemeny: Uke 4, 2019
Det er minst minus hundre grader her i Stavanger, og blitt skikkelig vinter. Og så blåser det, og er surt. Så alt jeg har lyst å spise er varme supper, varme gryteretter, dampende varm pasta med gode sauser og… falafel.
Så her er den da – ukemenyen til alle dere som fryser, og trenger mat for å få opp temperaturen igjen.
En oppskrift som jeg egentlig lagde til kalde høstdager, men som jeg også har erfart at fungerer utmerket på vinteren.
Har du ikke hvitvin stående bruker du bare litt ekstra grønnsakskraft.

Tirsdag: Bokhvetenudler i kinesisk saus
Rask og god middag med nudler, brokkoli, kål og gulrot.

Herlige kikertboller med mynte, cashewnøtter og gresskar.

Dette er kanskje den beste pastaretten jeg vet om. Nykokt pasta serveres med en nydelig fløtesaus, og dett var dett.

Kjempegode burgere med kikerter, søtpoteter og en asiatisk krydderblanding.

Lørdag: Portobello Bourguignon
En nydelig fransk gryterett med sopp, gulrøtter og spinat kokt i rødvin. Perfekt lørdagsmiddag!

Disse kjøttkakene etterligner virkelig originalen! For å få til det bruker vi tvp – tørket soyaproteingraulat, som du får kjøpt på internasjonale matvarebutikker, økologiske dagligvarebutikker, enkelte helsekostbutikker samt på nett. Etter litt bløtlegging og krydring blir tvp ganske likt kjøttdeig, og passer derfor perfekt i veganske kjøttkaker.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: