Vegansk karamellsaus

Dette er en slags kombinasjon av karamellsaus og kondensert kokosmelk. Eller – jeg bruker teknikken som brukes for å lage kondensert melk, til å lage en herlig karamellsaus.

Først litt fakta: 

Kondensert melk er en melk som blir kokt inn til halvparten av volumet, slik at vannet forsvinner (kondenserer. Damp og de). Vanligvis brukes helmelk til dette formålet (pga minst vann antar jeg), så når vi skal lage det vegansk så er det om å gjøre å bruke en melk som ikke er fettredusert. Derfor valgte jeg kokosmelk her, den vanilje (og ikke light) varianten.

I denne oppskriften, siden karamellsaus er målet, koker kokosmelken sammen med sirup. Vi koker den ikke til den er helt fast, men den tykner betraktelig. Dette gjør at sausen fungerer utmerket til å bruke i terter og som kakefyll. Den kan også serveres som saus til desserter, for eksempel er den strålende i karamellpudding eller som tilbehør til en fruktsalat.

Ingredienser til 1 mugge:

  • 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk
  • 1 dl sirup
  • 1 ts vanilje
  • 0,5 ts salt

Framgangsmåte:

Ha kokosmelk og sirup i en gryte. La det koke i 40-50 minutter, til du får en mørkere og tykkere masse. Rør jevnlig, og hold et øye med gryten hele veien.

Når du har en tyktflytende karamellsaus har du gryten av varmen, og rører inn vanilje og salt (det er viktig at du ikke gjøre dette før du er ferdig med kokingen).

Avkjøl sausen i romtemperatur, sett den deretter kaldt fram til bruk eller servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE DESSERTSAUSER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *