vegansk costaricansk oppskrift rice beans vegetarbloggen

Rice and beans

Dette er så godt! Rice and beans (som hadde vært skikkelig lett å oversette til norsk) er en klassiker som serveres mye i Costa Rica (og landene rundt). Det er en enkel og rimelig rett som består av ris og bønner, som får koke sammen med litt løk, hvitløk og ikke minst kokosmelk. Resultatet blir en slags kremet risotto som smaker ååå så digg.

Ingredienser: 

  • 2 dl tørka black eyed peas (eller andre små bønner)
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast koriander
  • 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk
  • salt
  • 4-6 dl vann
  • 4 dl ris
  • pepper

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene i vann over natten. Sil av vannet og skyll bønnene med litt mer vann.

Grovhakk løk, hvitløk og koriander.

Ha bønner, løk, hvitløk, kokosmelk, 1 ts salt og 4 dl vann i en gryte, la det koke opp. Ha på lokk og la det småkoke i et kvarter. Ha deretter i ris, og la det koke videre til bønnene er møre og risen er ferdigkokt. Spe med ekstra vann om det blir tørt.

Smak eventuelt til med litt mer salt samt pepper, topp med koriander og servér retten rykende varm. Rice and beans smaker skikkelig godt sammen med patacones laget av kokebanan.

FLERE OPPSKRIFTER FRA COSTA RICA FINNER DU HER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

7 Comments

  1. kan jeg bruke svarte bønner som fra lake?

    1. Mari Hult

      Jepp, det gå kjempefint 🙂

  2. Kristianh

    Vært vegetar i ett år snart, og det hadde blitt mye likt og kjedelig hadde det ikke vært for at jeg snublet over denne bloggen, tusen takk hverdagsheltinne Mari <3

    1. Mari Hult

      Å wow, er det sant! Så skikkelig hyggelig å høre, tuuusen takk <3

  3. kan man bruke havremelk istedenfor kokos melk?

    1. Mari Hult

      Jepp! 🙂

      1. tusen takk for svaret. dette skal jeg prøve, ser nydelig ut

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *