indisk linsesuppe

Linsesuppe

Denne suppen er enkel å lage, ingrediensene er rimelige, den er full av gode næringsstoffer, og til tross for alle disse positive egenskapene så smaker den skikkelig godt også! Jeg elsker når vegansk mat virkelig kan krysse av i alle boksene.

Du kan fint bruke brune eller grønne linser istedenfor de røde, men da må du regne med litt lenger koketid. Dropper du gulrøttene så kan du ha i tilsvarende mengde av andre rotgrønnsaker – spesielt søtpotet gjør seg utmerket i indisk mat!

Ingredienser til 2 porsjoner:

 • 2 gulrøtter
 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 2,5 dl tørka røde linser
 • 1 ss olje til steking
 • 2 ts gurkemeie
 • 1 ts spisskummen
 • 7 dl vann med grønnsaksbuljongterning
 • 1 sitron
 • salt og pepper
 • koriander
 • chiliflak

Framgangsmåte:

Skrell gulrøttene og skjær de i skiver. Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skyll linsene i kaldt vann.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte og ha i sjalottløk, hvitløk, gurkemeie og spisskummen. La det surre i noen minutter, til løkbitene er myke og blanke. Ha i gulrotskiver og linser. Rør det hele godt sammen. Hell i vann med buljongterninger og la det hele koke opp. Skru varmen noe ned, og la suppen småkoke til linsene begynner å gå i oppløsning, og gulrotskivene er møre. Kjør deretter suppen jevn med en stavmikser eller i en foodprocessor.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Servér suppen med frisk koriander og chiliflak på toppen.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *