

Vegansk ukemeny: Uke 3, 2019
Veganuar, altså! Masse folk lever vegansk for første gang, og det er masse positiv oppmerksomhet rundt veganisme i media.
Sist uke kjørte jeg en sykt enkel ukemeny, med retter som alle klarer å lage, med ingredienser fra vanlige dagligvarebutikker. Denne uken blir det todelt – enkel hverdag, men når helgen kommer så prøver vi oss fram med ulike kjøtterstatninger. Her skal vi lage både vegansk tacokjøtt av tørka soyaprotein, kyllingerstatning av glutenmel, og ikke minst en skikkelig god søndagsstek av linser og nøtter. Vel bekomme!
NB har du ikke soyaprotein og glutenmel liggende sånn til vanlig, anbefaler jeg å anskaffe det på forhånd. Det er meget mulig du må innom helsekost, en økologisk dagligvarebutikk og/eller en internasjonal matvarebutikk for å finne det du trenger. Eventuelt bestille på nett.
Mandag: Gresskarsuppe med smak av Thailand
I suppe gir gresskar en veldig fyldig smak, og derfor liker jeg å friske det opp litt med asiatiske innslag – slik som denne med karri og kokos.

Tirsdag: Stekte nudler med edamamebønner
Superenkel nudelrett med sopp og edamamebønner i en nydelig asiatisk saus.

Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag med grønnkål, quinoa, nøtter og en aldeles fabelaktig dressing.

Torsdag: Sticky blomkål wings
En fornøyelig rett med panert og ovnsbakt blomkål i en nydelig asiatisk saus. Det smaker både søtt, salt, ingefær og hvitløk. Server den med ris eller nudler, så har du en super middagsrett.

Fredag: Pizza med smak av Mexico
Skikkelig hjemmelaga pizza med egen ostesaus og kjøtterstatning i form av tvp (tørka soyaprotein) som smaksettes og stekes. Har du lyst på litt mindre arbeid her, går det greit an å kjøpe ferdig veganfarse i butikken, som du bare krydrer og steker.

Lørdag: “Kylling” med cashewnøtter
I denne retten lager vi vår egen kjøtterstatning – såkalt seitan – av glutenmel.

Søndag: Linsestek med søtpotetpuré
Linser, nøtter og rødbete er hovedingrediensene i denne proteinrike vegansteken. Super søndagsmiddag!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: