

Vegansk ukemeny: Uke 2, 2019
Mange prøver en vegansk livsstil for første gang nå i januar, og det er veldig gøy synes jeg. Derfor har jeg satt sammen en ukemeny med relativt enkle retter, med råvarer som alle finner. Dette er lettvint vegansk hverdagsmat, som smaker skikkelig godt.
Den indiske linseretten daal er jo omtrent så enkelt du får det, og her er den i ekstra lettvint variant. Dette er en kjempesuper middag om du har det travelt, og den kan fint styles opp med ulikt tilbehør om du vil ha et fjongere måltid.

Tirsdag: Søtpotet- og peanøttsuppe
Dette er en nærmest silkemyk suppe med masse god smak fra søtpotet (og litt fra peanøtter og kokosmelk). Vi har i litt quinoa som koker sammen med søtpoteten, og det gir suppen en ekstra proteinboost.

Onsdag: Pasta i kremet soppsaus
Nydelig pastarett med hvitløk, sopp, pinjekjerner og masse friske urter.

Herlig rask middag med nudler, brokkoli og en aldeles fabelaktig tofu.

Visste du at sopp funker utmerket i taco? Her rører vi den sammen i en god marinade, og lar den steke i den. Mens soppen står i ovnen lager du hjemmelaget salsa, og vips! Hjemmelaget fredagstaco på bordet i løpet av en halvtime.

Lørdag: Linsesliders med smak av Midtøsten
Nydelige veganske miniburgere med masse god smak! Sprø på utsiden og saftige inni. Smaker kjempegodt med chipotleaioli eller hummus til.

Dette er en av mine absolutte favoritter når det kommer til søndagsmiddager! Vil du gjøre det litt kjappere går det fint an å bruke hermetiske bønner og linser. 1 boks/kartong av hver burde være passende mengde.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: