Vegansk ukemeny: Uke 2, 2019

Mange prøver en vegansk livsstil for første gang nå i januar, og det er veldig gøy synes jeg. Derfor har jeg satt sammen en ukemeny med relativt enkle retter, med råvarer som alle finner. Dette er lettvint vegansk hverdagsmat, som smaker skikkelig godt.

Mandag: Lettvint daal

Den indiske linseretten daal er jo omtrent så enkelt du får det, og her er den i ekstra lettvint variant. Dette er en kjempesuper middag om du har det travelt, og den kan fint styles opp med ulikt tilbehør om du vil ha et fjongere måltid.

Tirsdag: Søtpotet- og peanøttsuppe

Dette er en nærmest silkemyk suppe med masse god smak fra søtpotet (og litt fra peanøtter og kokosmelk). Vi har i litt quinoa som koker sammen med søtpoteten, og det gir suppen en ekstra proteinboost.

vegansk vegetarisk søtpotetsuppe oppskrift

Onsdag: Pasta i kremet soppsaus

Nydelig pastarett med hvitløk, sopp, pinjekjerner og masse friske urter.

Torsdag: Sticky tofu-bowl

Herlig rask middag med nudler, brokkoli og en aldeles fabelaktig tofu.

Fredag: Taco med østerssopp

Visste du at sopp funker utmerket i taco? Her rører vi den sammen i en god marinade, og lar den steke i den. Mens soppen står i ovnen lager du hjemmelaget salsa, og vips! Hjemmelaget fredagstaco på bordet i løpet av en halvtime.

vegansk østerssopptaco oppskrift

Lørdag: Linsesliders med smak av Midtøsten

Nydelige veganske miniburgere med masse god smak! Sprø på utsiden og saftige inni. Smaker kjempegodt med chipotleaioli eller hummus til.

veganske vegetariske linsesliders oppskrift vegetarbloggen

Søndag: Bønnestek med linser

Dette er en av mine absolutte favoritter når det kommer til søndagsmiddager! Vil du gjøre det litt kjappere går det fint an å bruke hermetiske bønner og linser. 1 boks/kartong av hver burde være passende mengde.

vegansk bønnestek oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *