Sitroncupcakes

Dette er noen syrlige og søte cupcakes med en supergod sitronsmørkrem. Helt på toppen har jeg vegansk kakepynt og spiselig glitter, kjøpt hos Ms Cupcake i London. Dersom du tilfeldigvis ikke skulle befinne deg i Brixton, får du heldigvis kjøpt ganske mye vegansk kakepynt i gode kjøkkenbutikker og bakebutikker her i Norge. Men – du må være forberedt på å sette deg inn i en del E-stoffer. Det er jeg altfor lat til, dessverre, så handler heller som en helt når jeg er i veganske butikker.

Det er også absolutt innfor å holde seg til selve kakene og glasuren her. De smaker fabelaktig begge to.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 2 sitroner
  • 2 dl soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • 0,75 dl nøytral olje
  • 2 dl sukker
  • 3,5 dl hvetemel
  • litt salt
  • 0,25 ts natron
  • 0,25 tsbakepulver

Glasur: 

  • 0,25 dl vann
  • 0,5 dl soyamelk
  • 2 dl sukker
  • 2 ss maisstivelse
  • 200 g vegansk margarin
  • 1-2 dl melis
  • ev litt vegansk kakepynt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Riv skallet og press ut saften av begge sitronene. Halvparten skal brukes i cupcakesrøren, halvparten i glasuren.

Visp sammen soyamelk, eplesidereddik, sitronsaft og sitronskall i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør deretter inn olje og sukker.

Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.

Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Glasur: 

Rør den andre halvdelen av sitronskall og sitronsaft sammen med vann, soyamelk, sukker og maisstivelse i en liten gryte. Kok det langsomt opp mens du rører jevnlig. Når det har koker vil massen begynne å tykne. La det småkoke et par minutter, før du tar gryten av platen. Hell puddingen over i en liten bolle, og sett til avkjøling i kjøleskap.

Når sitronpuddingen er helt avkjølt kan du gjøre klar resten av glasuren.

Kjør margarin helt jevnt i en foodprocessor. Hell i sitronpuddingen og la foodprocessoren gå til du har en helt jevn krem. Tilsett melis til ønsket konsistens/smak. Kanskje du ikke trenger det i det hele tatt, kommer mest an på hvor søt du liker glasuren.

Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp. Fordel glasuren utover kakene. Topp med vegansk kakepynt om du har (og vil).

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

2 Comments

  1. Kristin Eggen

    Dette er jo fantastisk! Jeg fikk sykt godt til bursdagen min i fjor og har brukt masse, senest i dag blomkål korma. Jeg oppdaget ikke bloggen din før nå. Snakk om hjelp til å planlegge travle uker.

    1. Mari Hult

      oioioi, så kjekt du fant bloggen også! Veldig hyggelig å kunne være til hjelp <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *