Nudelsuppe med smak av Thailand

Jeg er vanvittig glad i kombinasjonen currypaste, kokosmelk og peanøttsmør, spesielt i kombinasjon med hvitløk, ingefær, soyasaus og litt sirup. Det blir kjapt en veldig bra saus – smakfull og fyldig. Men gode sauser kan også fungere som suppe, i alle fall med noen små justeringer. Her har jeg i en del mer vann enn jeg villa hatt i en gryterett, og så bruker jeg solide nudler. Med solide mener jeg at de ikke klistrer seg så lett, og ikke blir til grøt etter koking. Bokhvetenudler er nok aller best, men på bildene her har jeg ramen-nudler laget av hvete. Risnudler vil nok ikke fungere her.

For å få litt mer protein i festen så har jeg i edamamebønner (eeeeelsker at de dukker opp i flere og flere dagligvarebutikker altså! Sjekk frysedisken.). Disse trenger bare noen minutter i suppen før de er klare.

Denne retten bør serveres med en gang den er klar. Du kan gjøre den klar på forhånd, men vent da med nudler og bønner til rett før servering.

Ingredienser til 1 relativt stor porsjon:

 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 1 cm ingefær
 • 1 ss olje
 • 0,5 ss grønn currypaste
 • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
 • 2 dl kokosmelk
 • 2 ss peanøttsmør
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ss lønnesirup
 • 1 lime
 • 50 g hvete- eller bokhvetenudler
 • 1 håndfull edamamebønner
 • frisk koriander
 • 1 ts chiliflak (kan sløyfes)

Framgangsmåte:

Riv eller finhakk hvitløk. Varm opp olje til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, ingefær og currypaste og la det surre i noen minutter. Hell deretter i vann med buljongterninger, kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus og lønnesirup, visp det hele godt sammen og skru opp varmen. La det koke i 4-5 minutter. Smak til med limesaft, og eventuelt litt mer soyasaus. Når du er fornøyd med smaken har du i nudler og edamamebønner. La det hele koke til nudlene er al dente-konsistens, dette tar bare noen minutter (kommer an på hva slags type du bruker).

Dryss koriander og chiliflak over og servér suppen umiddelbart.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

2 Comments

 1. Alexandra Fenne

  Hei! Kan man bytte ut lønnesirup med noe annet eller eventuelt bare sløyfe det?

  1. Mari Hult

   En annen type søtning 🙂 Enten annen sirup, ev litt sukker. Er bare så vi får balanse i smaken.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *