Årsregnskap

Foto: Jon Hesby, Marius Vervik, Trondheim vegan fair, maylinda.no, United Influencers, Frisk Forlag, Erik Sæter Jørgensen

2018 har vært et krevende år for meg. Kanskje det vanskeligste til nå. Jeg er ikke den som åpner mest opp om privatlivet mitt, og i år har jeg nok skjermet det mer enn alle de andre årene jeg har blogget. Jeg har mistet flere som jeg var veldig glad i, opplevd alvorlig sykdom blant mine nærmeste, og fått erfart at mine egne angstproblemer har stanset meg fra å gjøre ting jeg har hatt lyst til.

Samtidig har 2018 vært et enormt år for vegansaken i Norge. Aldri før har vi opplevd en så stor interesse fra media og “folk flest”, butikkene bugner nesten over av veganske varer, og det dukker opp flere og flere arrangementer tilpasset folk som er interessert i veganisme.

Vegansk mat er i vinden som aldri før. Her er noe av det gode jeg spiste i 2018.

I nesten tre fjerdedeler av året jobbet jeg med et hemmelig prosjekt, nemlig min siste bok Sykt enkelt. Å holde på med boken var et lyspunkt når resten av verden var mørk i vår. Jeg var veldig spent på hvordan mottagelsen ville bli, og ble både glad og lettet da nyheten ble møtt med trampeklapp under Vegan weekend i Sandnes. Jeg har møtt hundrevis (kanskje til og med tusenvis) av kjekke lesere og gode venner på bokturneen i 7 byer etter lansering, og festen toppet seg med et terningkast fem i Aftenbladet rett før jul. En morsom bieffekt, som jeg ikke forutså, var at min første bok, Sykt godt, fikk seg en oppsving med en lillebror på markedet. Rett før jul ble den sendt til trykk for tredje gang.

Vinteren, våren og sommeren 2018 gikk med på å lage min siste bok, Sykt enkelt, og det i all hemmelighet.

Jeg er skikkelig glad for å være på verdens koseligste forlag, nemlig Frisk. De og gjengen i managementet mitt, United Influencers, er vanvittig gode å ha, og gjør at jeg kan bruke tiden min på det jeg liker best. Er også takknemlig for masse faglig påfyll og motivasjon fra begge parter, og alt det sosiale de byr på.

Jeg er uendelig glad i både Frisk Forlag og United Influencers. I år har jeg fått være med på kickoff, akekrig, flotte fester og boklanseringer. I midten til høyre kan dere for eksempel se Hanna og Anders på forlaget bake veganske boller, som de serverte meg, familie og venner for å feire at min kollega Linda ga ut koktebok.

Det ble mindre blogging enn vanlig i 2018, men jeg fikk laget flere videoer. Det krever mye mer tid enn vanlig blogging, men er vanvittig gøy.  Pga sykdom måtte trekke meg fra Oslo Vegetarfestival, men fikk deltatt og holdt kurs under Trondheim Vegan Fair, Green food fest Jessheim, Vegan Weekend Sandnes og Bergen Veganfestival. I tillegg jobbet jeg som vanlig med sosiale medier for Gladmatfestivalen, og sammen med Resept-Øystein hadde jeg pop up-restaurant under ølfestivalen What’s Brewing i høst. I år debuterte jeg også som appellant under NOAHs fakkeltog for pels, og jeg står for første gang på listen til et politisk parti. That’s right, til høsten kan Stavanger-folket stemme på meg der jeg står på niende plass på Miljøpartiet De Grønnes liste til kommunevalget.

Her er jeg med noen av de flotte folkene jeg har jobbet med i 2018, og oppe til høyre holder jeg for første gang appell etter Noahs fakkeltog mot pels.

Selv om jeg for andre år på rad står uten semifinaleplass i Vixen Influencer Awards, så er jeg veldig fornøyd med oppmerksomheten jeg har fått i løpet av året. Jeg har virkelig fått mer enn jeg kunne ha drømt om. Det har blitt 10 saker i media, blant annet et kjøkkenportrett i A-magasinet til Aftenposten, jeg var med på Forbrukerinspektørenes siste episode (en fire timer lang direktesending fra Paleet), godt.no/VG skrev en veldig fin sak da Sykt enkelt kom ut – og de anbefalte også boken som julegave i desembermagasinet sitt. NRK laget både TV-innslag og nettsak med oppskrifter med meg og vegansk julemat, og året ble rundet av med at Nationen og Bondebladet satt meg på 100 plass på sin kåring over de 100 mektigste i landbruksnorge. Utrolig stas, rett og slett!

Dette året har det ikke manglet på oppmerksomhet i media.. Jeg har blant annet fått være live på Forbrukerinspektørene på NRK, fått terningkast fem for boken min i Stavanger Aftenblad, og vist fram kjøkkenet mitt i A-magasinet.

Mest av alt er jeg glad for alle de fine folkene jeg har rundt meg. Noen møter dere aldri i noen av mine kanaler på nett. Noen dukker opp med lørdagskaffen på Instagram, noen står ved siden av meg på fjelltoppene, noen er med på treningsvideoer på Snap, og noen drar virkelig fram selviebonanzamonsteret i meg. Alle er fine, alle er viktige.

Og på andre forsøk kom jeg meg til Kjerag.

Noe av det kjekkeste jeg vet – trening og turgåring med favorittmennesker. Ekstra stolt var jeg over at vi fikk meg til Kjerag i sommer (i midten til høyre)!

Tallene i parantes viser fjorårets resultat. 

Antall blogginnlegg: 188 (263)
Antall sidevisninger på bloggen: 2 234 500 (2 466 300)
Antall følgere på Facebook: 30 360 (29 221)
Antall følgere på Instagram: 14 271 (11 226)
Følgere av katten på Instagram: 249 (147)
Antall selfies med Martin Skadal: 32857293759832 (1)
Antall videoer publisert på Youtube: 37 (9)

En av de beste tingene med å gjøre det jeg gjør, er alle de fantastiske menneskene jeg blir kjent med. Virkelig. Her er jeg blant annet med min gode venn Martin, som jeg i 2018 møtte i Bergen, Trondheim, Oslo, Jessheim, Sandnes, Stavanger og Kristansand. Vi er glade i selfies sammen. På bildene ser dere også fabelaktige Thomas (“Veganmannen”), Amalia (som plukker opp) og Isak (som lager veganfestival i Bergen).

Antall bøker utgitt: 1 (0)
Antall boksigneringer: 10 (9)
Antall gjesteforelesninger holdt: 1 (1)
Antall vegetarfestivaler jeg har vært på programmet til: 5 (3)
Antall festivaler jeg måtte trekke meg fra: 1 (0)
Andre matarrangementer og festivaler: 2 (5)
Antall matkurs holdt utenom festivaler: 6 (14)
Antall foredrag og presentasjon på bokfestival/bokarrangement: 1 (1)

Lanseringen av Sykt enkelt har vært en fest uten like. Uendelig takknemlig for alle som har hjulpet til, møtt opp og vært med!

Antall priser vunnet: 0 (2)
Antall vixen-semifinaleplasser: 0 (0)
Antall terningkast fem i Aftenbladet: 1
Gjennomsnittsterningkast på bøkene mine: 5
Antall intervjuer og opptredener i media: 12 (7)
Plassering på Nationens liste over de 100 mektigste i norsk landbruk: 100
Antall adopterte katter: 1 (han samme som i fjor altså)
Antall katter i fosterhjem: 4 (2)

Ingen år uten katter! De siste 12 månedene har jeg og Tobias kost oss i nytt hus, hatt fire katter i fosterhjem, samt tre i feriehjem. Vi hadde også au pair en liten stund. Veldig kjekt.

Antall teater- og ballettbesøk: 23 (21)
Antall konserter: 6 (8) – her tar jeg selvkritikk
Antall av disse konsertene som var med Kasey Musgraves: 1
Antall av disse konsertene som var med familiemedlemmer: 2
Antall julekonserter: 2 (2)
Antall julepresanger fra dyr: 3 (3)
Antall julepresanger til dyr: 6 (8)
Antall julekakesorter: 10 (7)

Litt kulturelt påfyll gjør godt. Kacey Musgraves (i midten høyre og nede venstre) stod på anlegget da jeg gikk gjennom vanskelige dager i vår. Det gjorde veldig godt å få se henne live i høst. I midten til venstre er vi tre stolte venninner på premiere på Kristin Auestad Danielsen sitt stykke “Vår vesle” på Det norske teatret. Superstas! Hanne Vasshus (oppe til venstre) sine konserter er alltid fantastiske, og det var veldig kjekt at hun stilte opp på lanseringsfesten til Sykt enkelt i Stavanger (nede til høyre).

Antall fanga Pokemons i Pokedex: 377 (264)
Antall seire og tap i Wordfeud:  8/25 (21/77)
Antall level i Pet Rescue saga: 2260 (1992) – blitt hekta på Candy crush istedenfor

Antall Arsenal-seire: 31 (37) – her mistenker jeg at jeg har regnet feil
Antall ganger på Emirates: 0 (0) – her tar jeg også selvkritikk
Antall reisedøgn: 59 (39)

Litt av et år, igjen! Tusen takk til alle dere som leser det jeg skriver, liker det jeg holder på med og gjør at jeg kan fortsette denne sykt kjekke reisen! Uten dere hadde det ikke vært mulig, og det glemmer jeg ikke. Tuuuusen takk!

En del festivaler fikk jeg også tid til, den ene kjekkere enn den andre. Krysser fingrene for nye invitasjoner i 2019!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *