

Vegansk nyttårsmeny (og ukemeny for uke 1 2019)
Den første ukemenyen for 2019 tjuvstarter med nyttårsaften, så her går vi hardt ut med festmat, før vi kjapt flytter over til enkle og gode hverdagsretter.
Mange ønsker å spise mer vegansk og vegetarisk i det nye året, noen vil spise sunnere, noen vil spare penger, og noen vil prøve noe nytt. Med denne ukemenyen har jeg virkelig prøvd å finne noe for enhver smak, slik at dere får startet året så smakfullt som mulig.
Mandag er det nyttårsaften, og jeg klarte rett og slett ikke bestemme meg for ett alternativ her. Derfor foreslår jeg vegansk ribbe med festtilbehør som alternativ 1, og vegansk tapas som alternativ 2.
Ribben blir laget av tørka soyabiffer, og smaker godt med festtilbehør.
Forslag til tilbehør:

Tapas er alltid godt, og passer godt på nyttårsfesten der gjestene tar med ulike småretter som alle deler. Her er noen av mine favoritter:
- Focaccia
- Patatas bravas
- Tomattoast
- Spansk omelett
- Kikertfries
- Miniquicher
- Hummus av hvite bønner
- Bang bang blomkål

1. nyttårsdag står det ofte julens siste “søndagsmiddag” på bordet hjemme hos meg, før vi begynner på de litt magrere måltidene. Denne gangen lander jeg på veganske kjøttkaker, som rett og slett er noe av det beste jeg vet.

Onsdag: Indisk daal med spicy tomatsaus
Sunt, ja. Og rimelig og lettvint. Men likevel er dette en skikkelig, skikkelig smakfull og digg vegansk middag. Perfekt til å starte året med.

En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta – og retten er klar på 15 minutter!

Fredag: Chili sin carne med bønner og bokhvete
En herlig chiligryte servert med koriander, lime, chiliflak og vegansk rømme. Eller du kan variere med mais, hvetetortillas og ris til. Eller kanskje tortillachips og en hjemmelaget pico de gallo på toppen? Go crazy, det er tross alt fredag.

Kjempegode vårruller med tofu og grønnsaker, som enten kan friteres eller stekes i ovn.

Søndag: Kikertgryte fra Marokko med hjemmelaget polenta
Dette er en aldeles nydelig rett der vi blander sammen litt marokkansk med litt italiensk. Perfekt på en kald søndag i januar, med andre ord.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Dette trengte jeg!
Så gøy å høre!!