De 10 mest populære oppskriftene i 2018

Nok et år går mot slutt, og jeg mistenker at det aldri før har blitt spist så mye vegansk her til lands som dette året. Her på bloggen har jeg publisert 135 nye oppskrifter i 2018, 37 med video til.

Her er de 10 mest leste:

10. Kremet pastasalat med soltørket tomat

Dette er egentlig en basisoppskrift på pastasalat, som kan brukes i mange kombinasjoner med ulike grønnsaker, tofu, nøtter etc. Tydeligvis har mange andre enn meg trykket den til sitt bryst, da den er den tiende mest leste oppskriften i år.

vegansk kremet pastasalat

9. Indisk curry med mais og kikerter

2018 ble virkelig året der jeg satset på kjapp og enkel mat, og det ble virkelig godt mottatt. Denne retten har du for eksempel klar på under en halvtime.

indisk vegetarcurry med kikerter

8. Julestek uten nøtter

Dette er faktisk en nesten helt ny oppskrift, og med bare noen få uker ute i omløp så er det ganske imponerende at den har kommet seg inn på topplisten sammen med oppskrifter som har vært ute hele året.

Men jeg er ikke så overrasket. Denne julesteken fikk vanvittig mange flotte reaksjoner da jeg la den ut, og det har tydeligvis manglet en oppskrift på “nøttestek uten nøtter” der ute.

vegansk julemiddag

7. Gallo pinto

En skatt fra Costa Rica! Denne oppskriften er jeg veldig glad for at kom med på listen. I påsken hadde nemlig jeg og Calle noen herlige dager med costaricansk mat nesten konstant. Etterpå lagde jeg temauker på bloggen med de beste oppskriftene. Håpet mitt var at dere skulle bli like begeistret for mat fra Costa Rica som oss, og med så god plassering på topplisten så virker det som om akkurat det ble tilfelle.

vegansk vegetarisk gallo pinto fra costa rica vegetarbloggen oppskrift

6. Ovnsbakt aubergine

… er kanskje en veganerklisje, men hva gjør vel det, når det er en skikkelig nice rett som alle liker? Her presser vi den full av smak, og topper den med en nydelig blanding av nøtter og urter som gir det hele et supert krønsj i ovnen.

vegansk vegetarisk ovnsbakt aubergine oppskrift vegetarbloggen

5. Stekte nudler med peanøttsaus og avokado

De superenkle oppskriftene slår alltid an, og det er kjekt å se at de kommer høyt oppe på lista her også. Denne varianten er en av mine absolutte favoritter når det kommer til lettvint mat.

veganske vegetariske nudler med avokado oppskrift vegetarbloggen

4. Vegansk søtpotet- og gulrotsuppe med smak av India

Både suppeoppskrifter og indiske oppskrifter er populære på bloggen, så ingen overraskelse at en kombinasjon av disse endte på fjerde plass over årets mest populære oppskrifter. Denne smaker friskt og godt av ingefær, sitron, kokos og granateple.

3. Veganske kjøttboller 

Kjempegode veganske middagsboller som knaser utvendig, er saftige innvendig, henger skikkelig godt sammen og smaker aldeles utmerket!

veganske vegetariske kjøttboller oppskrift vegetarbloggen

2. Blomkål tikka masala

I 2018 har jeg lastet opp hele 37 videoer til Youtube-kanalen min (ps blir veldig glad om du går inn og følger meg der), noe jeg er skikkelig fornøyd med. Målet var en video hver lørdag, så jeg er jo ikke helt i mål, men med tanke på hvor travelt året har vært så plager det meg ikke noe særlig.

Dette er en av videooppskriftene, på en skikkelig god indisk rett.

vegansk blomkål tikka masala oppskrift

1. Amerikanske pannekaker

Veldig stas at denne oppskriften kom øverst, da det vanligvis er typiske middagsretter som får flest lesere. Faktisk er de ni andre oppskriftene på topp 10 middagsretter, mens disse pannekakene funker både til frokost og dessert. Amerikanske pannekaker er, etter min mening, noe av det aller beste som finnes. Gøy at dere tydeligvis er enige!

veganske amerikanske pannekaker uten egg og melk vegetarbloggen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *