Kokoscookies

Hvert år så lager jeg minst 7 17 slag til jul, for desember er strengt tatt den eneste måneden i det er sosialt akseptabelt å bake hver eneste kveld.

Mange av slagene er faste, men på grunn av en blogg som gjerne bør oppdateres, så sniker jeg alltid inn noen nye varianter også. Som for eksempel disse kokoscookiesene. De minner, noe overraskende, om havreflarn i konsistensen, men smaker rett og slett kokos. Kjempegode! Et lettvint alternativ til kokosmakroner, rett og slett. For litt variasjon og ekstra god smak, kan du dyppe halvdelen av cookiesene i smeltet sjokolade.

Ingredienser til ett brett/12 cookies:

  • 120 g vegansk margarin
  • 200 g sukker
  • 0,5 ts vanilje
  • 150 g hvetemel
  • 0,5 ts natron
  • 0,25 ts salt
  • 100 g kokosmasse
  • eventuelt et par ss kokosmelk eller soyamelk*

*mengden avhenger av hva slags margarin du bruker. Jeg hadde Berit Nordstrand sin myke rapskokos-margarin, og trengte ikke mer enn en teskje kokosmelk

Framgangsmåte:

Visp margarin, sukker og vanilje sammen. Ha i mel, natron, salt og kokosmasse, og jobb sammen til en fast og smidig deig. Prøv å rull en kule av deigen. Smuldrer den så kan du røre inn bittelitt melk til deigen henger perfekt sammen.

Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Del deigen i 12 like store deler. Rull kuler av de, press de litt flate, og fordel utover stekebrettet. Bak i 10-12 minutter. Kakene skal ha faste kanter, men fortsatt være litt myke når du tar de ut. Avkjøl på rist – da stivner de til.

Avkjølte cookies oppbevares i lukket kakeboks.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE JULEKAKER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Disse er utrolig gode! Ny favoritt her i huset. Takk for oppskrift.

    1. Mari Hult

      Helt enig haha! Tusen takk!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *