Potetgrateng

Poteter, poteter, poteter, poteter… Jeg blir aldri lei! Poteter må seriøst være noe av det aller beste jeg vet. Poteter og sjokolade. Men helst ikke sammen.

Uansett – her er nok en oppskrift på potettilbehør. Jeg har servert disse her med både nøttestek og linsestek, de liker seg nemlig best i fint selskap.

Dersom du vil være ekstra fjong på det kan du bytte ut 3 dl vann med tilsvarende mengde vegansk matfløte, da får du en enda mer kremet grateng.

Ingredienser til 8 porsjoner:

  • 200 g usalta, urista cashewnøtter
  • 6 dl vann
  • 5 ss næringsgjær
  • 2 ss vegansk buljongpulver (eller 2 buljongterninger)
  • 3 kinesisk hvitløk
  • salt og pepper
  • 1,5 kg poteter
  • noen stilker rosmarin

Framgangsmåte:

Nøttene bør bløtlegges i minst én time før bruk.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en stor ildfast form.

Sil vannet av nøttene, ha de deretter i en blender og tilsett 6 dl vann, næringsgjær, buljongpulver, hvitløk, salt og pepper. Kjør til du har en helt jevn saus.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg lagvis i den ildfaste formen. Hell sausen over. Finhakk rosmarin og ha over. Dekk formen med folie. Sett i ovnen. Etter 30 minutter tar du av folien, og lar potetene stå videre i ca 15 minutter – de skal bli gylne og fine på toppen.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ POTETTILBEHØR. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *