

Potetgrateng
Poteter, poteter, poteter, poteter… Jeg blir aldri lei! Poteter må seriøst være noe av det aller beste jeg vet. Poteter og sjokolade. Men helst ikke sammen.
Uansett – her er nok en oppskrift på potettilbehør. Jeg har servert disse her med både nøttestek og linsestek, de liker seg nemlig best i fint selskap.
Dersom du vil være ekstra fjong på det kan du bytte ut 3 dl vann med tilsvarende mengde vegansk matfløte, da får du en enda mer kremet grateng.

Ingredienser til 8 porsjoner:
- 200 g usalta, urista cashewnøtter
- 6 dl vann
- 5 ss næringsgjær
- 2 ss vegansk buljongpulver (eller 2 buljongterninger)
- 3 kinesisk hvitløk
- salt og pepper
- 1,5 kg poteter
- noen stilker rosmarin
Framgangsmåte:
Nøttene bør bløtlegges i minst én time før bruk.
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en stor ildfast form.
Sil vannet av nøttene, ha de deretter i en blender og tilsett 6 dl vann, næringsgjær, buljongpulver, hvitløk, salt og pepper. Kjør til du har en helt jevn saus.
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg lagvis i den ildfaste formen. Hell sausen over. Finhakk rosmarin og ha over. Dekk formen med folie. Sett i ovnen. Etter 30 minutter tar du av folien, og lar potetene stå videre i ca 15 minutter – de skal bli gylne og fine på toppen.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ POTETTILBEHØR.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Det så godt ut! kan jeg servere denne til nøttestek tror du? med soppsaus
Ja – det blir kjempegodt sammen!