Brun soppsaus

Noen måltider krever rett og slett en skikkelig god saus. Det være seg julemiddagen, den tradisjonelle søndagsmiddagen, eller en dag der du trenger å spise en god saus med skje rett fra gryta.

Dette er den sausen. Tykk og god, med masse smak av sopp, salvie og rosmarin.

Ingredienser til en stor gryte/ca 8 porsjoner:

  • 500 g assortert sopp
  • 2 sjalottløk
  • 3 kinesisk hvitløk
  • 1 stilk salvie
  • noen stilker rosmarin
  • 3-4 ss olje til steking
  • 2 ss hvetemel
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 l grønnsakskraft (gjerne i kombinasjon med bløtevann fra tørket steinsopp om du har)
  • salt og pepper
  • eventuelt litt vegansk matfløte

Framgangsmåte:

Skjær sopp i mindre biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk og salvie. Dra “piggene” av rosmarinstilkene og finhakk dem og.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha først i sopp og la den steke til den begynner å gi fra seg væske. Ha deretter i sjalottløk og hvitløk (og eventuelt litt ekstra olje), og stek videre i ca 5 minutter. Løken skal begynne å bli gyllen. Rør inn hvetemel, og eventuelt enda litt mer olje. Vend alt godt sammen. Hvetemelet kan godt få bli litt brunt før du går videre i prosessen. Ha deretter i salvie, rosmarin, soyasaus, sennep, løkpulver og hvitløkpulver. Hell på grønnsakskraft og la det hele koke opp. La det koke i minst 10 minutter, gjerne lenger. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på at du ikke brenner deg). Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer soyasaus. For en tykkere saus kan du vispe ut enda litt hvetemel i litt kaldt vann og helle i sausen. Er det skikkelig fin anledning så smaker sausen enda bedre med litt fløte i.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER OG DIPPER FINNER DU HER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *