Datoene er klare for Oslo Vegetarfestival 2019!

Alle foto: Mira Wickman

Er du bittelitt interessert i vegetarmat, eller fullblods veganer? Er du opptatt av miljø og klima, eller er dyrevelferd det aller viktigste for deg?

Uansett – det er to dager i 2019 det bare er å krysse av i kalenderen umiddelbart.

25. og 26. mai arrangeres nemlig Oslo Vegetarfestival igjen – og det for tiende gang!

– Det er utrolig hvor mye vegetarmarkedet har endret seg siden den første utgaven i 2010. Nå er det så mange gode produkter på markedet, flere restauranter og mange satser virkelig på plantebasert mat. Det kommer også tydelig fram i produktene, som er mer variert og bedre enn noen gang, sier Heidi Røneid, en av de tre arrangørene av festivalen.

– Oslo Vegetarfestival har blitt en arena hvor produsenter lanserer nye vegetarprodukter med gratis smaksprøver. Det at man kan teste mye nytt er så gøy og noe av det jeg gleder meg mest til på festivalen, sier Heidi Røneid

Festivalen er nesten et halvt år nedi veien, men det er mye som skal på plass før mai. I tillegg så er jo festivalbillett en utmerket julegave.

– Det handler mye om miljøvennlige julegaver for tiden og noe av det mest miljøvennlige man kan gi og få er opplevelser. I år starter vi billettsalget spesielt tidlig, så man kan gi eller ønske seg en helg på festival, fylt med god mat, inspirerende kokkekurs og foredrag og miljøvennlige produkter, sier Heidi Røneid.

Billetter kan allerede i dag bestilles herfra. 

– I 2018 arrangerte vi for første gang hele festivalen utendørs. Det var en stor risiko å ta og været ble langt bedre enn forventet med 30 grader begge dager. Til tross for at det var veldig varmt har vi aldri fått så mange positive tilbakemeldinger fra besøkende. Tidligere har det vært trangt innendørs, så det har veldig fint å ha stor plass ute, sier Heidi Røneid

I ni år har hun og makker Synne Hewitt jobbet og styrt på for å gi oss denne fantastiske festen. Siden festivalen stadig vokser, har de i år har de fått inn en tredjemann på eiersiden, Odd Harald Eidsmo. Han har vært med som frivillig under festivalen siden starten, men blir nå med i ledergruppen og får ansvaret for utstillere.

– Jeg synes det er spennende å bli med som arrangør av festivalen. Jeg gleder meg til å være en del av en festival som i mange år har imponert meg som en av de beste arenaene for å vise fram vegetarisk mat, sier Odd Harald Eidsmo.

Gir du billetter i julegave kan du kjøpe billetter her og printe ut dette pene gavekortet og legge det under treet.

Følg med på Facebook-eventet for å holde deg oppdatert. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *