Vegansk hvit sjokolade

Reklame for kokeboken til min venninne Anette. 

Jeg er altså nyforelsket i sjokoladelaging! Som nevnt tidligere kom min venninne Anette ut med en helt vegansk og superbra sjokoladekokebok nå i høst. “Sunn sjokolade” er en drøm for alle oss som elsker sjokolade.

Jeg har fått lov å dele flere oppskrifter fra boken, og her kommer min favoritt (til nå) – vegansk hvit sjokolade.

Litt juksing ble det her – oppskriften ba om kokosmelkpulver, og siden jeg ikke hadde det og I ALLE FALL IKKE HADDE LYST Å VENTE MED Å LAGE SJOKOLADE så hadde jeg i 2 ts soyafløte istedenfor. Det fungerte kjempebra, og sjokoladen både smakte godt og fikk super konsistens.

Det eneste negative med denne oppskriften er at sjokoladen på mystisk vis forsvant fra kjøleskapet mitt i løpet av et lite døgn.

Ingredienser: 

  • 40 g kakaosmør
  • 40 g cashewsmør
  • 2 ts soyafløte*
  • 10 g agavesirup
  • bitte litt vaniljepulver

* i oppskriften stod det 10 g kokosmelkpulver

Framgangsmåte: 

Smelt kakaosmøret. Ta gryten av varmen og visp inn cashewsmør, soyafløte (kokosmelkpulver), agavesirup og vaniljepulver.

Hell i konfektformer. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt, dette tar ca 30 minutter. Da er den klar til å spises. Skal du ikke spise den med en gang så bør den stå i kjøleskapet fram til servering.

HER KAN DU LESE MER OG BESTILLE BOKEN. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *