

Vegansk hvit sjokolade
Reklame for kokeboken til min venninne Anette.
Jeg er altså nyforelsket i sjokoladelaging! Som nevnt tidligere kom min venninne Anette ut med en helt vegansk og superbra sjokoladekokebok nå i høst. “Sunn sjokolade” er en drøm for alle oss som elsker sjokolade.
Jeg har fått lov å dele flere oppskrifter fra boken, og her kommer min favoritt (til nå) – vegansk hvit sjokolade.

Litt juksing ble det her – oppskriften ba om kokosmelkpulver, og siden jeg ikke hadde det og I ALLE FALL IKKE HADDE LYST Å VENTE MED Å LAGE SJOKOLADE så hadde jeg i 2 ts soyafløte istedenfor. Det fungerte kjempebra, og sjokoladen både smakte godt og fikk super konsistens.
Det eneste negative med denne oppskriften er at sjokoladen på mystisk vis forsvant fra kjøleskapet mitt i løpet av et lite døgn.

Ingredienser:
- 40 g kakaosmør
- 40 g cashewsmør
- 2 ts soyafløte*
- 10 g agavesirup
- bitte litt vaniljepulver
* i oppskriften stod det 10 g kokosmelkpulver
Framgangsmåte:
Smelt kakaosmøret. Ta gryten av varmen og visp inn cashewsmør, soyafløte (kokosmelkpulver), agavesirup og vaniljepulver.
Hell i konfektformer. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt, dette tar ca 30 minutter. Da er den klar til å spises. Skal du ikke spise den med en gang så bør den stå i kjøleskapet fram til servering.

HER KAN DU LESE MER OG BESTILLE BOKEN.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: