vegansk brun soppsaus oppskrift vegetarbloggen

Tykk soppsaus

Nydelig brun saus til julemiddagen.

Brun saus er jo veldig vanlig på norske middagsbord, men til julen så synes jeg vi skal gjøre litt ekstra stas på denne sausen. Her har jeg i salvie, timian og steinsopp, som setter en skikkelig god smak på det hele. Sausen smaker selvsagt bra året rundt, og er grei å lage når du vil gjøre ekstra stas på gjestene (og deg selv).

De andre rettene du ser på bildet under er soyaribbe, rosenkål med sennep og nøtter og potetstappe med hvitløk og persille.

Ingredienser:

  • 300 g assortert sopp
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • noen blader salvie
  • 1 kvast timian
  • 2 ss olje
  • salt og pepper
  • 5 ss vegansk margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 8 dl grønnsaksbuljong/-kraft. Har du bløtevann fra steinsopp liggende så passer det bra i

Framgangsmåte:

Skjær sopp i små terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk, salvie og timian.

Varm opp oljen til høy varme i en stekepanne. Ha i sopp, sjalottløk og hvitløk og fres det i 3-4 minutter. Ha på salt og pepper til slutt. Løft soppblandingen ut av pannen, og ha i margarinen. La den frese i et par minutter, ha deretter i melet. Rør det hele sammen, og la det stå på varmen til det begynner å bli brunt.

Spe med buljong/bløtevann til du får en tykk og fin saus. Visp jevnlig. Ha til slutt i soppblandingen, salvie og timian. Smak til med salt og pepper. Skru varmen ned og la sausen småkoke fram til servering.

FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Mrs Tone Hetty Larsson

    Hei du, takk for mange gode tips og oppskrifter.Ett spørsmål til deg, jeg finner ikke ut hvor mange den soppsausen er beregnet på? Takknemlig om du har tid til å svare meg.

    1. Mari Hult

      Det blir en svær gryte hehe. Tipper 10-12 personer 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *