nøtter til jul

Krydra nøtter

Nydelig julemiddagstilbehør som også kan settes fram som snacks. 

Jeg er veldig glad i litt søtt tilbehør til julemiddagene, og spesielt tyttebærsyltetøy er obligatorisk på bordet. Men av og til er det jo kjekt å finne på noe nytt, og i det siste har jeg forelsket meg helt i søte, crunchy, krydra nøtter, gjerne med innslag av noen tørka bær. Dette er en enkel og smakfull variant, der du kan bruke de nøttene du har tilgjengelig.

Ingredienser:

  • 0,5 dl lønnesirup
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl assorterte nøtter
  • 1 dl tørka tranebær

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 160 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Rør sammen lønnesirup, kanel, ingefær, muskat, chilipulver og salt i en bolle. Vend inn nøttene, fordel de deretter utover stekebrettet.

Bak i ca 10 minutter – nøttene skal begynne å bli gylne, men ikke brenne seg.

Ta brettet ut av ovnen og avkjøl nøttene noe. Brekk de deretter opp i mindre biter, ha i en bolle, vend inn tranebærene og servér!

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *