

Krydra nøtter
Nydelig julemiddagstilbehør som også kan settes fram som snacks.
Jeg er veldig glad i litt søtt tilbehør til julemiddagene, og spesielt tyttebærsyltetøy er obligatorisk på bordet. Men av og til er det jo kjekt å finne på noe nytt, og i det siste har jeg forelsket meg helt i søte, crunchy, krydra nøtter, gjerne med innslag av noen tørka bær. Dette er en enkel og smakfull variant, der du kan bruke de nøttene du har tilgjengelig.

Ingredienser:
- 0,5 dl lønnesirup
- 1 ts kanel
- 0,5 ts malt ingefær
- 0,5 ts malt muskat
- 0,5 ts chilipulver
- 0,5 ts salt
- 4 dl assorterte nøtter
- 1 dl tørka tranebær

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 160 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Rør sammen lønnesirup, kanel, ingefær, muskat, chilipulver og salt i en bolle. Vend inn nøttene, fordel de deretter utover stekebrettet.
Bak i ca 10 minutter – nøttene skal begynne å bli gylne, men ikke brenne seg.
Ta brettet ut av ovnen og avkjøl nøttene noe. Brekk de deretter opp i mindre biter, ha i en bolle, vend inn tranebærene og servér!
