Arme riddere med kanel og kardemomme

Utenom på skolekjøkkenet, så hadde jeg aldri laget arme riddere før jeg ble veganer. Men det er noen ting, du vet, når du ikke kan ha dem lenger, da har du lyst på dem. Klassisk.

Så i starten av vegankarrieren min var det arme riddere på bloggen nesten hver eneste helg. Allslags varianter. Og da jeg definitivt hadde bevist at jeg fortsatt kunne ha arme riddere, da forsvant interessen like kjapt som den dukket opp.

Men nå vet du, årevis etterpå, har vi jo lært oss å erstatte egg på så mange nye måter. Og kikertmel som er perfekt i både omelegg og quice? Det er selvsagt perfekt i arme riddere også. I denne oppskriften visper jeg det enkelt og greit ut i litt rismelk (planen var originalt soya, men det var det tomt for) og har i litt krydder og sukker. Så nærmest drukner jeg et par dager gamle brødskiver i røren, før jeg sprøsteker de i stekepannen.

Men – det er én viktig ting du huske på med denne oppskriften. Det er at rått kikertmel ikke smaker supert. Derfor er det viktig å passe på at skivene stekes helt gjennom. Gjerne litt høy varme i starten slik at de får stekeskorpe, deretter noen minutter på lav varme. Skjær av en liten bit og testsmak om du er i tvil.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 0,5 dl kikertmel
  • 2 dl ris- eller soyamelk
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ss sukker
  • 4 skiver brød som er et par dager gammelt (det er best med loff synes jeg)
  • 2 ss olje til steking
  • friske bær, vegansk yoghurt og sirup til servering

Framgangsmåte:

Visp kikertmel, soyamelk, kanel, kardemomme og sukker til det er helt jevnt. Du kan godt bruke en blender til dette. Hell over i en dyp tallerken.

Vend brødskivene godt i blandingen – de skal bli skikkelig “soaked”.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Stek brødskivene godt på begge sider – de skal bli gylne.

Ha de av pannen. Server de varme, sammen med friske bær, vegansk yoghurt og lønnesirup.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE FROKOSTOPPSKRIFTER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *