veganske blomkålwings vegetarbloggen oppskrift

Bang bang blomkål

Og her er jeg da, Mari 37 år, som trodde at “Bang bang” var en sang ungdommene hørte på for noen år siden, og dett var dett. Men så la jeg merke til at ordene begynte å dukke opp på menyer rundt omkring også. Og nå er jeg ikke helt Hard Rock kafé-typen (tro det eller ei), men jeg liker da alt fra både tradisjonelt asiatisk kjøkken til moderne nordiske spisesteder. Så da måtte jeg Google, og resultatet er at jeg er enda mer forvirret.

Jeg har på Google-reisen min vært innom Kina, Los Angeles, kyllingspyd, fritert kylling, peanøttsaus og søt chili-majones. Nevnte jeg forvirret? Til slutt kom jeg på at blomkål passer jo til alt, spesielt om det paneres og bakes i ovn. Søt chili-majones hørtes også digg ut, så her er min egen bang bang-rett med nettopp denne kombinasjonen.

PS. Favoritten min fra Googlingen? Bang er slang for fantastisk på Mandarin. Og blomkål? Definitivt fantastisk.

Ingredienser til 4 porsjoner:

 • 2 ss olje
 • 2 blomkål
 • 5 dl pankobrødsmuler
 • 2 ts hvitløkspulver
 • 2 ts salt
 • 2 ts pepper
 • 2 dl hvetemel
 • 1-2 dl kaldt vann
 • 1 vårløk

Søt chili-majones

 • 1 dl usøtet soyamelk
 • 1 ss dijonsennep
 • 1 ts lys eddik
 • litt salt
 • 3 dl solsikkeolje
 • ca 1 dl søt chilisaus

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle to stekebrett med bakepapir, gni dem lett inn med litt olje (1 ss tilsammen).

Del blomkålene i mellomstore buketter. Det viktigste mtp størrelsen er at alle er cirka like store.

Rør sammen pankobrødsmuler, hvitløkpulver, salt og pepper i en bolle.

Ha hvetemel i en mindre bolle. Ha i litt og litt vann, visp til du får en jevn røre som du kan dyppe blomkålbitene i. Den skal være tykk nok til at den henger fast i blomkålen, men tynn nok til å ikke legge seg i et tykt lag rundt (da blir det litt seigt). Til slutt visper du inn 1 ss olje.

Dypp blomkålbitene først i melrøren, deretter i smulene. Fordel utover stekebrettene. Bak i ca 25 minutter, snu gjerne på bitene underveis.

Skjær vårløk i ringer mens blomkålene bakes.

Fordel blomkålbitene på fat. Fordel sausen (oppskrift under) utover bitene. Topp med vårløk.

Søt chili-majones

Ha soyamelk, sennep, eddik og salt i en foodprocessor. Sett den på, hell deretter i solsikkeoljen i en tynn stråle til du har en tykk majones. Du kan også bruke en vanlig bolle og stavmikser til dette. Smak til slutt til majonesen med søt chilisaus.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *