vegansk kremet basilikumdressing oppskrift

Basilikumdressing

Det er mange som har fryktelig, fryktelig, FRYKTELIG vondt for å tro dette – men det (hold deg fast) går faktisk an å lage digg dressinger og dipper helt uten rømme eller majones!

Før jeg begynte med vegansk mat så var jeg en av, la oss kalle de fornekterne. Måtte ha rømme på alt. Majones om den var tilstrekkelig spedd ut med hvitløk, salt, pepper, sitron og chili (minst). Det var to dyper dressinger, og that was it. I skrivende stund har kategorien på bloggen som inneholder veganske sauser og dipper faktisk 97 oppskrifter. Med denne blir det 98. Og jeg har allerede flere på lur. Det viser seg nemlig at det er ikke vanskelig!

Når folk spør meg om det ikke er forferdelig kjedelig å spise vegansk mat, så pleier jeg å svare at jeg spiser mer variert nå enn jeg noensinne har gjort. Og det er faktisk helt sant. Med begrensninger jobber kreativiteten min bedre, og med kreativiteten i gang kommer det nye muligheter. Det synes jeg er kjekt.

Så her er den altså – saus nummer 98. Ikke likte den å bli tatt bilde av, men den smaker utrolig godt, og passer både til salater, tapas, og på focaccia. Bruk gjerne noen teskjeer av den som topping på en nystekt pizza.

Ingredienser til 1 skål:

  • 1 bunt basilikum
  • 1 dl tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts salt
  • bitte litt pepper
  • 1-2 dl vann

Framgangsmåte:

Ha basilikum, tahini, sitronsaft, lønnesirup, balsamicoeddik, salt og pepper i en blender. Kjør til det er jevnt. Spe med vann til du har en tyktflytende dressing.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER OG DIPPER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *