Grønnsaker i gul curry

Dette er en av de oppskriftene som ble til fordi noe gikk galt. Jeg var egentlig på full vei til å lage rød curry (som, strengt tatt, er ganske likt), men hadde handlet feil og klarte til og med å feilberegne da ting gikk i foodprocessoren. Heldigvis klarte jeg å hente meg inn etterhvert, og resultatet ble en aldeles nydelig gryterett med masse gode grønnsaker i.

Jeg valgte å bake hoveddelen av grønnsakene i ovnen, da jeg synes de blir enda bedre da enn om de koker i sausen. Har du det travelt kan du selvsagt gjøre sistnevnte.

Et siste tips – relatert til dagens tema “noe gikk galt”: Ikke “juks” og ha hele sitrongress i foodprocessoren og forvent at de skal kuttes ferdig der. Det gjør de ikke. De er noen seige og harde j*****, og hvis du jukser så får du mange lange, tynne pinner som elsker å sette seg fast i oppvaskmaskinen. Det har jeg i alle fall hørt *kremt*.

Bruker du ikke opp all currypasten så holder den seg supert i kjøleskapet i en uke, om den får ligge i et lukket glass.

Ingredienser til 4 porsjoner:

 • 1 søtpotet
 • 1 blomkål
 • 1 brokkoli
 • 1 pakke aspargesbønner
 • 1 boks minimais
 • 2 ss olje
 • 2 dl ris
 • 2 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 3 cm ingefær
 • 1 rød chili
 • 3 sitrongress
 • 1 lime
 • 2 ts spisskummen
 • 2 ts korianderfrø
 • 1 ss paprikapulver
 • 1 kvast koriander
 • 1 boks kokosmelk
 • ca 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning
 • 1 ts sukker
 • 0,5 dl røde linser
 • soyasaus

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell søtpoteten og skjær den i terninger med lengde på ca 1 cm. Del blomkål og brokkoli i litt store buketter. Snitt aspargesbønnene i to. Sil laken av minimaisen. Fordel søtpotet og blomkål utover stekebrettet. Hell over ca 1 ss olje, og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen i 10 minutter. Ha deretter i brokkoli. La det steke i ca 10 minutter, til søtpotetbitene er møre. Gjør klar resten mens grønnsakene stekes.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Skrell sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær stilken av chilien. Ta ut de myke delene på innsiden av sitrongresset (det er kun de du skal bruke av det) og grovhakk de. Riv sitronskallet. Ha alt over i en foodprocessor eller blender. Tilsett også spisskummen, korianderfrø, paprikapulver og mesteparten av korianderen. Kjør til du har en jevn “paste”.

Sett en gryte på medium varme og ha i 1 ss olje. Når den er varm har du i 2-3 ss av blandingen du akkurat laget. Stek den i noen minutter slik at det begynner å lukte godt. Hell i kokosmelk, vann med buljongterning, sukker og linser, og la det hele koke opp. La det koke til linsene er møre, og nesten oppløst i sausen. Smak til med soyasaus, og eventuelt mer av “pasten”.

Rett før servering har du grønnsakene i sausen (både de ovnsbakte, samt aspargesbønner og minimais). Topp med resten av korianderen og servér med ris.

HER FINNER DU FLERE CURRYOPPSKRIFTER. 

3 Comments

 1. Hei 🙂 Vet du om man kan bruke noe annet enn kokosmelk? Jeg tåler det ikke nemlig. Kan man bruke Soyamelk tror du?

  1. Mari Hult

   Jepp, men jeg ville brukt usøtet variant. soya eller mandel 🙂

 2. Tusen takk, da skal jeg jammen i meg prøve 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *