Stekt portobellosopp med chimichurri

Hvis du har lyst på middag med kraftig grillsmak og konsistens som nesten minner om kjøtt – da er dette veien å gå! Vi har store portobellosopp i en veldig smaksrik marinade, og deretter baker vi de i ovn eller stekes på grillpanne. Du kan også grille de på vanlig grill, men da må du passe på å tørke de veldig godt før grilling.

Når soppen er ferdigstekt, eller ferdig grillet, heller vi over chimichurri. Det er en saus med røtter i Argentina og Uruguay, og blir vanligvis servert sammen med grillet kjøtt. Sausen er ikke særlig varmebehandlet, så du får inn den rå smaken av blant annet persille og hvitløk.

Som tilbehør til denne retten anbefaler jeg en kremet potetsalat, men den vil også fungere godt med for eksempel pommes frites til.

Ingredienser til 4 porsjoner:

 • 2 kinesisk hvitløk
 • 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ss liquid smoke
 • 4 ss soyasaus
 • 8 portobellosopp

Chimichurri:

 • 2 rød paprika
 • 1 bunt koriander
 • 1 bunt persille
 • 2 kinesisk hvitløk
 • 1 rødløk
 • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
 • 1 ts rødvinseddik
 • 2 sitroner
 • salt og pepper

Framgangsmåte:

Riv eller finhakk hvitløk. Ha i en bolle, tilsett også vann med buljongpulver, olivenolje, liquid smoke og soyasaus. Rør det hele godt sammen. Ha i soppene og la de marinere fram til steking (alt fra 30 minutter til 2 timer er greit). Gjør klar chinichurrien (oppskrift under) mens soppen marineres).

Soppen kan stekes i grillpanne, eller stekes i ovn. I grillpanne så trenger du litt olje, og steker suppen på medium/høy varme på 4-5 minutter på hver side.

I stekeovn steker du soppen på 225 grader i 20-25 minutter. Snu på soppen halvveis i steketiden.

Rett før servering skjærer du soppen i strimler, fordeler utover på et fat, og heller sausen over.

Chimichurri:

Dersom du har tid er det godt å riste paprikaen i stekeovnen før bruk. Da har du ovnen på 225 grader, kler et stekebrett med bakepapir, deler paprikaene i to og river ut innmaten. Legg de utover stekebrettet med skinnet opp. Bak i 10-15 minutter, til de begynner å få brune prikker. Ta ut brettet, prøv å rive skinnet av paprikaene.

Dersom du ikke har tid til punktet over, så holder det å dele paprikaene i to og rive ut innmaten.

Ha deretter paprika, koriader, persille, hvitløk, rødløk, vann med buljongpulver, eddik og saften fra en sitron i en blender eller foodprocessor. Kjør til du har en jevn saus. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SOPP. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *