Cashewaioli

Dette er en overraskende luftig og lett cashewbasert vegansk aioli. Suksessfaktorene er å bløtlegge nøttene før bruk, og å bruke en god foodprocessor eller blender.

I oppskriften er jeg litt forsiktig med både hvitløk og sennep – jeg anbefaler deg virkelig å smake aiolien til selv, slik at du får den akkurat slik du vil.

Cashewaioli er godt til tapas, på focaccia og som tilbehør til grillmat. Du kan også bruke den som erstatning for rømme til nachos og burritos.

Ingredienser til én stor skål:

  • 5 dl rå cashewnøtter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 sitron
  • 3-4 dl vann
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Bløtlegg nøttene i kaldt vann før bruk. Sil av vannet og ha nøttene i en foodprocessor eller blender. Tilsett 1 hvitløk, sennep og sitronsaften. Kjør til det er jevnt. Spe på med litt og litt vann til ønsket konsistens. Smak eventuelt til med mer hvitløk (da må aiolien kjøres lenger i blender, men det går fort), salt og pepper.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE OPPSKRIFTER PÅ SAUSER OG DIPPER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *