Vegansk pizzadipp

Er du en av de som MÅ ha en dipp på pizzaen? Da er dette oppskriften for deg! Med utgangspunkt i cashewnøtter (som får kremet og god konsistens når de bløtlegges og knuses) har jeg laget denne dippen som har masse god smak av rosmarin, oregano, hvitløk, næringsgjær og sitron.

Ingredienser til én skål:

  • 2,5 cashewnøtter (usalta, urista)
  • 2 stilker rosmarin
  • 2 stilker oregano
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 ss næringsgjær
  • 0,5 sitron
  • ca 1 dl kaldt vann
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Bløtlegg cashewnøttene i kaldt vann en time eller to før start. Riv “nålene” av rosmarinstilkene.

Ha nøtter, rosmarin, oregano, hvitløk, næringsgjær og sitronsaft i en foodprocessor. Kjør til det er jevnt. Spe med litt og litt kaldt vann til du før ønskelig konsistens.

Smak til med salt og pepper.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER OG DIPPER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *