

Blomkålnuggets
Blomkål kan brukes til alt, del tusen.
Jeg blir virkelig aldri ferdig med blomkål! I suppe, bakt i ovn, stekt på grill og i kaker (!) – blomkålen leverer liksom uansett. Her blander jeg den med bønner, urter og krydder, og panerer den i brødsmuler. Etter en halvtime har jeg sprø og smakfulle nuggets på bordet!
Disse passer godt med en dipp til, du kan også servere de som forrett eller med selskap av andre småretter.

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 boks (4 dl) hermetiske eller 2 dl tørka hvite bønner
- 1 stor blomkål
- olje
- noen stilker persille
- noen stilker koriander
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ts spisskummen
- 1 ts salt
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts pepper
- 0,5 sitron
- 2 dl kikertmel eller hvetemel
- 2 dl brødsmuler, griljermel eller panko

Framgangsmåte:
Begynn med bønnene. Dersom de er tørka må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes møre (ikke helt most). Bruker du hermetiske så holde det å helle av laken og skylle bønnene i vann.
Kok opp vann i en gryte. Del blomkålen i buketter og kok i fem minutter. Bukettene skal ikke bli gjennomkokte, bare litt møre.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med litt olje.
Har persille, koriander, sjalottløk, hvitløk, spisskummen, salt, røkt paprikapulver og pepper i en foodprocessor. Press også i sitronsaften. Kjør til det er helt jevnt. Ha deretter i bønner og blomkål, og bruk “pulse”-funksjonen noen ganger slik at det hele grovhakkes.
Ha blandingen over i en bolle og rør inn kikertmel eller hvetemel til du har en fast deig du kan forme nuggets av. Lag nuggets med lengde på 2-3 cm. Vend de i griljermel, og fordel de deretter utover stekebrettet. Dryss litt ekstra olje på toppen og sett i ovnen. Stek i 20 minutter, snu litt på nuggetsene, stek deretter i 10 minutter til.
Nuggetsene smaker skikkelig godt med litt sriracha, søt chilisaus og/eller barbecuesaus til.
