Italiensk ukemeny: Uke 46, 2018

Italiensk mat er ekstra perfekt på høsten, spør du meg! Når vi virkelig trenger varmende smaker som sender tankene til sommeren ved Middelhavet så er det veldig greit å finne fram pastaen og risottoen igjen. I denne ukemenyen er noen av mine italienske favorittmiddager. Kjør det gjerne opp med litt godt tilbehør og/eller dessert, noen forslag finner du her:

Mandag: Linsebolognese

Linser er et fabelaktig alternativ til kjøtt i pastaretter! Veldig proteinrike, herlig konsistens og de smaker veldig godt i saus sammen med grønnsaker og urter.

vegansk spagetti bolognese oppskrift

Tirsdag: Risotto med sopp og tomat

Fyldig og mettende klassiker med sopp, spinat og tomat. Vil du ha mer protein i retten kan du bytte ut litt av risen med tørka linser. Samme framgangsmåte.

Onsdag: Minestronesuppe

Italiensk supersuppe med bønner, pasta, urter og masse gode grønnsaker.

vegansk minestronesuppe oppskrift vegetarbloggen

Torsdag: Pasta pomodoro med friske urter

Pasta pomodoro er en italiensk klassiker – der vi bruker ferske tomater som ikke får så veldig masse varmebehandling. Slik beholder de friskheten sin, og vi får en rett som ikke er like tung som mange andre pastaretter.

Fredag: Pizza

Herlig pizzadeig toppet med tahini, hvitløk, tomater, basilikum og pinjekjerner. Nydelig fredagsmiddag!

Lørdag: Burger

Nydelige bønneburger med soltørka tomat, hvitløk og oregano.

Søndag: Vegansk spaghetti carbonara

En vegansk vri på en typisk uvegansk rett, og den smaker skikkelig br.a

vegansk spaghetti carbonara oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *