

Italiensk ukemeny: Uke 46, 2018
Italiensk mat er ekstra perfekt på høsten, spør du meg! Når vi virkelig trenger varmende smaker som sender tankene til sommeren ved Middelhavet så er det veldig greit å finne fram pastaen og risottoen igjen. I denne ukemenyen er noen av mine italienske favorittmiddager. Kjør det gjerne opp med litt godt tilbehør og/eller dessert, noen forslag finner du her:
Linser er et fabelaktig alternativ til kjøtt i pastaretter! Veldig proteinrike, herlig konsistens og de smaker veldig godt i saus sammen med grønnsaker og urter.

Tirsdag: Risotto med sopp og tomat
Fyldig og mettende klassiker med sopp, spinat og tomat. Vil du ha mer protein i retten kan du bytte ut litt av risen med tørka linser. Samme framgangsmåte.

Italiensk supersuppe med bønner, pasta, urter og masse gode grønnsaker.

Torsdag: Pasta pomodoro med friske urter
Pasta pomodoro er en italiensk klassiker – der vi bruker ferske tomater som ikke får så veldig masse varmebehandling. Slik beholder de friskheten sin, og vi får en rett som ikke er like tung som mange andre pastaretter.

Herlig pizzadeig toppet med tahini, hvitløk, tomater, basilikum og pinjekjerner. Nydelig fredagsmiddag!

Nydelige bønneburger med soltørka tomat, hvitløk og oregano.

Søndag: Vegansk spaghetti carbonara
En vegansk vri på en typisk uvegansk rett, og den smaker skikkelig br.a
