

Rosmarinhummus
Jeg er uendelig glad i hummus, i alle slags varianter. Vanligvis lager jeg det med kikerter, men når jeg har glemt å kjøpe det så er hvite bønner et utmerket alternativ.
I denne varianten bruker jeg rosmarin og hvitløk for å sette god smak, som gjør at hummusen både passer som dip og som middagstilbehør.

Ingredienser til en stor skål:
- 2 bokser (ca 4 dl hver) hvite bønner (eller 4 dl tørka som bløtlegges og kokes)
- 4-5 stilker rosmarin
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 sitron
- cirka 0,5 dl olivenolje
- salt og pepper
Framgangsmåte:
Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann. Riv “nålene” av rosmarinstilkene. Ha bønner, rosmarin og hvitløk i en foodprocessor. Press i halvparten av sitronsaften og hell i olivenoljen. La maskinen gå til det er helt jevnt. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
Hummusen smaker kjempegodt med oppkutta grønnsaker, tortillachips og til falafel. Samt mye mer.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER OG DIPPER FINNER DU HER.