Høstbowl

Dette er en aldeles nydelig varm salat, om du vil, som kan serveres både som hverdagsmiddag og som tilbehør til søndagsmiddagen. Det er mye som smaker både høst og jul her, så retten kan virkelig brukes til mange anledninger.

Har du ikke alle råvarene er det ikke så farlig. Du kan for eksempel fint ha to ekstra gulrøtter istedenfor pastinakker, eller en ekstra søtpotet istedenfor flaskegresskaret. Spinaten kan fint erstattes av ruccolasalat. Valnøttene kan fint erstattes av pekannøtter.

Ingredienser til 6 porsjoner:

  • 1 flaskegresskar
  • 2 gulrøtter
  • 2 pastinakker
  • 1 rødbete
  • 1 søtpotet
  • 3 ss olje
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts muskat
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts + 2 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2,5 dl valnøtter
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss eplesidereddik (eller annen lys eddik)
  • 2 ss lønnesirup
  • 200 g spinat

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Kle også en tallerken med bakepapir.

Skjær skallet av gresskaret. Del det deretter i to på langs og fjern kjernene. Skjær resten av gresskaret i skiver som er ca 1 cm brede.

Skrell gulrøtter, pastinakker, rødbete og søtpotet. Gulrøttene og pastinakkene skjærer du i to på langs, deretter på tvers. Rødbeten skjærer du i åtte båter. Søtpoteten i terninger med lengder på ca 1 cm. Fordel grønnsakene utover stekebrettet.

Rør sammen olje, salt, muskat, kanel, pepper og 1 ts sukker i en liten bolle. Hell over grønnsakene. Sett det hele i ovnen og bak i 25-30 minutter, til søtpotet og gresskar er mørt.

Kok opp vann og 2 ss sukker i en liten gryte. Når alt sukkeret er oppløst så lar du det koke i et par minutter. Ha deretter i valnøttene, vend det hele sammen og hell det hele over på tallerkenen med bakepapir. La det ligge der til nøttene er helt avkjølt. Grovhakk de deretter.

Finhakk hvitløk. Ha i en bolle, rør inn olivenolje, soyasaus, eddik og lønnesirup.

Når grønnsakene er ferdige i ovnen så har du de over i en stor bolle. Vend inn spinat og valnøtter (pass på at du inne brenner deg). Hell dressingen over. Fordel i boller og servér!

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ BOWLS. 

1 Comment

  1. Mona Borgemyr

    Fantastiske smaker!

Leave a Reply to Mona Borgemyr Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *