Veganske pikekyss

Vegansk marengs fra aquafaba har kanskje de fleste allerede hørt om. Likevel hører jeg ofte om oppskrifter som ikke helt leverer som forventet, og dette er virkelig en prøve og feile-teknikk. Derfor har jeg lenge hatt lyst til å lage en video som viser hvordan jeg går fram, håper denne kan være nytting og inspirerende for dere. Oppskriften kommer under.

Ingredienser: 

  • 2 dl aquafaba (laken fra 1 kartong kikerter)
  • 1 ts maisstivelse
  • 0,5 ts eplesidereddik
  • 2 dl melis
  • eventuelt litt ren vanilje og/eller finrevet sitronskall

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 110 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Hell laken av kikertene. Kikertene skal du ikke bruke i denne oppskriften, her er forslag til andre oppskrifter du kan få bruk for dem i. 

Ha laken i en kjøkkenmaskin med visp, eventuelt kan du bruke en elektrisk håndvisp. Denne oppskriften krever for mye visping til at jeg anbefaler å gjøre det for hånd.

Ha maisstivelse og eddik i kikertlaken og visp til den blir hvit og skumaktig. Ha i melis og vips videre. Det skal være slik at når du løfter vispen(e) fra bollen så er toppene i marengsen så stive at de ikke synker sammen, og henger det marengs fast på vispen(e) skal denne ikke renne av. For litt ekstra god smak på marengsen – vend inn litt ren vanilje og/eller finrevet sitronskall helt til slutt.

Ha over i en sprøytepose. Lag små marengstopper på stekebrettet. Sett i ovnen og la marengsen stå inni i to timer. Slå deretter av ovnen, men la marengsen bli stående over natten (i alle fall i én time) for å tørke.

Oppbevares i en lufttett beholder i opptil en uke.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SMÅKAKER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *