

Indisk ukemeny: Uke 45, 2018
En uke dediktert til det indiske kjøkkenet! DET er stas det. Under får du syv middagsforslag (gjett om det var vanskelig å velge ut? Jeg har vanvittig med indiske oppskrifter på denne bloggen). Alle smaker gode som de er, men kan fint styles opp litt med for eksempel hjemmelaget chutney, indisk brød og annet tilbehør. En mango lassi i glasset er heller ikke feil. Her er noen av mine favoritter:
- Mangochutney
- Naan med hvitløk
- Daddelchutney
- Indisk ris
- Indiske poteter
- Mango lassi
- Eplechutney
- Chapati
Og så, ukens hovedretter:
Daal er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, og da passer det jo skikkelig bra å starte uka med den.

Paneer er en ost som brukes veldig mye i indisk matlaging. I denne tradisjonelle retten serveres den i en saus med masse spinat i, gjerne sammen med ris og naan.
*Siden paneer ikke akkurat er vegansk, har jeg prøvd å gjenskape retten med tofu istedenfor.

Kjempegod indisk middag på 20 minutter.

En litt mer suppete variant av daal, som vi også hadde til middag på mandag. Denne vrien fungerer supert for seg selv, eller i selskap med andre indiske retter.

Nå bryter jeg sikkert alle regler for både indisk og meksikansk mat her – men dette var altså det nærmeste jeg kom indisk fredagstaco! Kjempegodt smaker det i alle fall.

Burger er alltid populær lørdagsmat, her kjører vi det opp med en knallgod indisk variant.

Søndag: Kikert og søtpotetcurry
Vi runder av uka med en av de mest populære oppskriftene fra bloggen, nemlig en nydelig curry med kikerter og søtpotet.
