Safranris

Nå frekker jeg meg til her – men jeg vil påstå at dette er en slags spansk risotto. Den minner om paella med safran og paprika (og ris, selvsagt), og den minner om risotto samtidig. Den kan fint serveres som hovedrett, eller du kan ha den som tilbehør til annen spansk mat. Kan tenkte meg at risen smaker spesielt godt sammen med veganske “kjøttboller”.

Ingredienser til 2 porsjoner:

 • 6 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
 • et par safrantråder
 • 8 aromasopp
 • 1 rød paprika
 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 kvast bladpersille
 • 2 ss olje til steking
 • 0,5 ts røkt paprikapulver
 • 3 dl risottoris
 • salt og pepper

Framgangsmåte:

Start med å koke opp vann. Ha 3 ss til sides og ha det i en skål, ha også i safrantrådene. La det stå slik at safranen løses opp. Ha buljongpulver i resten av det kokte vannet. Prøv å holde det varmt til det skal inn sammen med risen.

Skjær sopp i skiver. Skjær paprika i terninger. Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk og persille.

Varm opp en stor stekepanne til medium/høy varme. Ha i olje. Tilsett sopp og paprika, og stek i et par minutter. Ha deretter i sjalottløk og hvitløk, stek noen minutter til. Tilsett deretter røkt paprikapulver og rør det sammen med grønnsakene. Vend inn risen og hell på safranblandingen samt litt og litt vann med buljongpulver. La væsken koke inn før du heller på ny. Ha pannen av varmen, smak til med salt og pepper og dryss persille på toppen.

HER FINNER DU FLERE SPANSKE OPPSKRIFTER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *