Curry med kokebanan

Kokebanan, eller plaintain(s/er), er den litt store bananen som ofte ligger utenfor kjølerommet i asiatiske matvarebutikker. Den er ikke så ulik vanlig banan i utseende, men er fastere og mindre søt, og passer veldig bra i middagsretter.

Her bruker vi den i en skikkelig enkel curry, med kikerter, tomater, peanøttsmør og krydder.

Ingredienser: 

  • 1 boks (ca 4 dl) hermetiske eller 2 dl tørka kikerter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 2 kokebananer (plaintains)
  • 1 kvast koriander
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 boks (ca 4 dl) knuste tomater
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver
  • 1 ts salt

Framgangsmåte: 

Start med kikertene. Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og skylle kikertene i litt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges (helst over natten) for deretter å kokes møre.

Grovhakk sjalottløk. Finhakk hvitløk og ingefær. Skrell bananene og skjær de i skiver. Grovhakk koriander.

Sett en gryte på medium til høy varme og ha i oljen. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter garam masala, spisskummen og kajennepepper, rør det hele sammen og la det surre i et par minutter til. Ha i tomatpuré, peanøttsmør og knuste tomater og rør sammen. Tilsett vann med buljongterning og salt, og la det hele koke opp.

Ha deretter i kokebananene, ha på lokket og la det hele koke i 15-20 minutter til bananene er myke. Rør kikertene inn til slutt, og la de bli gjennomvarme i sausen. Smak eventuelt til med litt mer salt.

Rør inn koriander og servér! Retten smaker godt med ris eller couscous til, og litt ekstra koriander er ikke feil for de som liker det.

FLERE OPPSKRIFTER MED KOKEBANAN FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *