Lettvint daal

Når det kommer til indisk mat, så er dette det enkleste av det enkle.

Daal er en linsegryte/-suppe/-stuing som jeg har flere oppskrifter av allerede på bloggen.  Denne varianten er den som du kanskje kjenner igjen fra når du spiser på en indisk restaurant og går litt berserk i bestillingen (bestiller en rett med “alt” på). Da får du gjerne en curry, litt ris, chutneys og altså en daal. Jeg har i det siste merket med at denne daalen ikke er lik de jeg lager hjemme, og den er jo alltid supergod, så da var det på tide med en slik oppskrift også. Vel bekomme!

Ingredienser til to porsjoner: 

 • 3 dl tørka røde linser
 • 1 sjalottløk
 • 2 ss olje til steking
 • 1 ss gurkemeie
 • 2 ts spisskummen
 • 1 ts salt
 • 8 dl vann
 • ris og chiliflak til servering

Framgangsmåte: 

Skyll linsene i kaldr vann. Grovhakk sjalottløk. Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha først i løken og la den surre i et par minutter, slik at den blir myk. Tilsett deretter gurkemeie og spisskummen og la det surre i et par minutter til. Ha deretter i linser og salt, og rør alt sammen. Hell på vannet og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen, og la det småkoke i ca 15 minutter til linsene begynner å gå i oppløsning. Bruk en spiseskje til å fjerne eventuelt skum fra linsene.

Kjør daalen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på at du ikke brenner deg). Smak eventuelt til med litt mer salt.

Server daal med chiliflak og ris, eventuelt bruk den som tilbehør i et større indisk måltid.

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER. 

2 Comments

 1. Dette er en favoritt i huset her! Har som regel alltid ingrediensene i skapet, så kan alltid stole på denne retten når kjøleskapet ellers ser tomt ut 😉 Pleier å tilsette litt ekstra salt og buljongpulver, da er det superdigg!

  1. Mari Hult

   Så kult å høre! En av favorittene her også 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *