Vegansk gulrotkake med kremostglasur

Gulrotkake er og blir en av mine favorittkaker. For det første fordi jeg ELSKER kremostglasur, men også fordi jeg liker å bruke mye krydder i kaken. Og da lukter det fort jul i huset. Og smaker litt jul, uten at det trenger å være desember for å passe. Sånt liker jeg.

Hilsen hun som spiller julesanger i bilen fra august.

Ingredienser: 

  • 4 mellomstore gulrøtter
  • 1 appelsin
  • 2,5 dl soyamelk
  • 2 dl rapsolje
  • 3 dl sukker (helst brunt eller lysebrunt)
  • 1 ts vanilje (helst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også)
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ts nellik
  • 2 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 8 dl hvetemel

Glasur: 

  • 100 g vegansk margarin – eventuelt kokossmør om du har
  • 200 g vegansk kremost naturell
  • 1 ts vanilje (helst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også)
  • 4-5 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en stor brødform med bakepapir.

Skrell og riv gulrøttene. Riv det oransje appelsinskallet og press ut saften.

Ha soyamelken i en bolle. Hell i nesten alt appelsinsaften (spar 2 ts til glasuren) og visp det sammen. Rør deretter inn olje, sukker, vanilje, kanel, ingefær, muskat, nellik, natron og bakepulver. Rør det godt sammen.

Ha deretter i hvetemel, og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre. Vend inn gulrøtter og appelsinskall.

Hell røren over i formen, glatt den til på toppen. Bak i 30-35 minutter, til kaken er gjennomstekt (bruk gjerne trepinnetesten om du er i tvil). Avkjøl før dekorering.

Glasur: 

Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og 2 ts appelsinsaft glatt i en foodprocessor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Fordel utover kaken. Sett kaldt fram til servering.

Tips: Er du glad i valnøtter eller rosiner i gulrotkake så går det helt an å ha i det. Vend dem inn i røren samtidig som gulrøttene.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER. 

10 Comments

  1. Tusen takk for oppskriften! Jeg elsker gulrotkaker.
    Spørsmål: jeg bor i Frankrike og det er ikke lett å finne vegansk kremost, så jeg tenkte kanskje jeg skulle lage den selv. Er den du kjøper laget av kashew-nøtter eller noe annet? Takk for hjelpet!

    1. Mari Hult

      Jeg pleier å kjøpe en ferdig ja, men cashewnøtter, søtning og kanskje litt kokosolje (eller kokossmør) blir jo glimrende det og 🙂

      1. Marthe

        Med litt kokossmør, ja det kan være godt! Takk! 🙂

      2. Mari Hult

        🙂

  2. Hei! Hvilken vegansk kremost bruker du? Elsker også glasur av kremost, men syns det er vanskelig å finne et godt vegansk alternativ, det er så store forskjeller på de ulike merkene der ute.

    1. Mari Hult

      Jeg pleier å holde meg til Tofutti sin kremost naturelle. Den fungerer veldig godt i bakst synes jeg 🙂

  3. Hei! Denne ser knall god ut, nam! Et spørsmål: bruker du ingefær krydder eller rå ingefær? Har masse ingefær liggende i kjøleskapet. Og holder den seg saftig en stund? Tenkte lage den i morgen, og ta med på jobb dagen etter 🙂

    1. Mari Hult

      Hei! I kaker pleier jeg å bruke krydder-ingefær, men du kan fint rive litt fra fersk ingefær også. Blir like godt det 🙂

  4. Astrid Skjolsvik

    Hei! Hvor kjøper du vegansk kremost og margarin?
    Og hva er målene på formen du bruker?

    1. Mari Hult

      Kjøper vanligvis på Mega eller Meny.
      Formen er jeg usikker på, men det er den største typen brødform liksom.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *