veganske potetlapper oppskrift

Potetlapper med hvitløk og persille

Poteter blir jeg aldri lei av. Jeg er nok spesielt glad i den stekt. Og ovnsbakt. Og selvsagt i stappe. Jadda. I denne oppskriften river vi poteten, rører den sammen med masse gode smaker, former små lapper og steker de i ovn. De kan også stekes i panne om du foretrekker det, og de holder faktisk formen greit selv om de føles ganske løse.

Servér de med en god dipp som en forrett, bruk de som tilbehør til middagen, eller sett de fram sammen med masse andre småretter og virkelig la folk kose seg.

Ingredienser til 6 porsjoner:

 • litt olje
 • 2 ss knuste linfrø
 • 4 ss varmt vann
 • 500 g poteter
 • 2 ts salt
 • 2 kinesisk hvitløk
 • 2 stilker bladpersille
 • 0,5 ts pepper
 • 2-3 ss hvetemel

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med litt olje.

Rør sammen linfrø og vann i en liten skål. La det stå mens du gjør klar poteter, hvitløk og persille, så vil du se at det klistrer seg sammen som lim.

Skrell potetene og riv de på den grove delen av et rivjern. Fordel de utover på en tallerken og dryss saltet over dem. Dette gjør du for å frigjøre mest mulig vann fra potetene – slik at det blir lettere å lage lapper av de. Etter at det har ligget slik noen minutter så legger du et rent kjøkkenhåndkle eller rent kjøkkenpapir over potetene, snur tallerken rundt og presser ut væsken med håndkleet eller papiret.

Riv også hvitløkene, men disse kan du rive på den fineste delen av rivjernet. Finhakk persillen.

Ha linfrøblandingen, poteter, hvitløk, persille og pepper i en bolle og arbeid det sammen. Rør inn en og en spiseskje hvetemel, til du merker at blandingen begynner å holde litt sammen. Den trenger ikke å henge veldig sammen – lappene blir faste når de bakes i ovnen, og de smaker best med lite mel i.

Form ca 12 tykke lapper av potetrøren (ca 1 cm høyde er fint). Fordel de utover stekebrettet og stek i ca 10 minutter. Snu lappene og stek i 10 minutter til. Servér rykende varme, enten som middagstilbehør eller som en smårett med en god hummus eller vegansk aioli til.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED POTETER. 

2 Comments

 1. Tror du disse holder seg en dag eller to i kjøleskapet, eller bør de helst være ferske?

  1. Mari Hult

   Dekk de godt til så går det helt flott med kjøleskap i en dag eller to 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *