vegansk vegetarisk søtpotetsuppe oppskrift

Søtpotet- og peanøttsuppe

Dette er en nærmest silkemyk suppe med masse god smak fra søtpotet (og litt fra peanøtter og kokosmelk). Vi har i litt quinoa som koker sammen med søtpoteten. Siden alt skal kjøres til en helt jevn suppe etterpå, så er dette i all hovedsak for å tilsette litt ekstra protein i suppa. Du kan alternativt ha i tørka røde linser istedenfor, eller kutte det helt ut.

En annen måte å gjøre retten rikere på protein, er å sprøsteke kikerter og ha på toppen.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 dl quinoa (kan sløyfes)
  • 2 sjalottløk
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 kg søtpotet
  • 1 ss olje
  • 1,5 l vann med 3 grønnsaksbuljongterninger
  • 1 boks (4 dl) kokosmelk
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 lime
  • 1 kvast koriander
  • 3 ss peanøtter
  • sriracha (kan sløyfes om du ikke er så glad i sterk mat)

Framgangsmåte:

Skyll quinoa i litt kaldt vann.

Skrell og grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell søtpotetene og skjær de i terninger.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha først i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i noen minutter slik at løken blir myk. Ha deretter i søtpoteter og quinoa, og hell på vann med buljongterninger. La det koke til søtpotetterningene er myke. Kjør suppen jevn i en blender eller med en stavmikser. Hell den tilbake i gryten. Rør inn kokosmelk, peanøttsmør og limesaften. Smak eventuelt suppen til med litt salt.

Grovhakk koriander og peanøtter. Anrett suppen i suppeskåler, topp med koriander, peanøtter og eventuelt litt sriracha.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *