“Sticky blomkål wings”

Nydelig ovnsbakt blomkål i en like nydelig asiatisk saus. 

Når en lager kokebok, eller sikkert hvilken som helst annen type bok, så er språkvaskeren den mest irriterende personen som finnes. Dette er den personen som settes i arbeid når du føler at du har overlevert et mesterverk til redaktøren din, og som raskt og irriterende grundig går gjennom tekstene og setter rød strek under det meste.

I en slik prosess er det godt å omgi seg med fine folk som ikke får betalt for å bryte deg ned. Det er også viktig å ikke si nei takk til språkvaskerens forslag på ren trass, de vil jo bare vel. Men på BLOGGEN – her har jeg ingen andre enn meg selv som har noe å si for språket jeg bruker. Jeg kan skrive feil etter feil etter feil om jeg vil (men jeg prøver jo å unngå det altså). Jeg kan også lage en helt tåpelig tittel som består av annen hvert engelsk og norsk. Min neste bok skal hete “Sykt voksen”, om noen lurer.

UANSETT – her er en fornøyelig rett med panert og ovnsbakt blomkål i en nydelig asiatisk saus. Det smaker både søtt, salt, ingefær og hvitløk. Retten kan serveres både som smårett og middagstilbehør, eventuelt kan du koke opp litt ris eller nudler og kjøre den som hovedrett.

Ingredienser:

 • 1 blomkål
 • 2,5 dl hvetemel
 • 1 ss maisstivelse
 • 0,5 ts salt
 • 2,5 dl vann
 • 1 vårløk
 • 2 ss sesamfrø

Saus: 

 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 2 cm ingefær
 • 2 ss sesamolje
 • 3 ss lønnesirup
 • 2 ss riseddik
 • 1 ss sriracha (eller annen chilisaus)
 • 0,5 dl soyasaus
 • 2,5 dl vann
 • 2 ss maisstivelse

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 220 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Del blomkålen i buketter. Visp sammen hvetemel, maisstivelse, salt og vann i en bolle. Vend inn blomkålbukettene. Bruk to gafler til å løfte de ut av bollen og over på stekebrettet. Sett i ovnen og stek i 15 minutter, snu deretter blomkålbitene og stek de i 10 minutter til. Skjær vårløk i ringer og gjør klar sausen (oppskrift under) mens blomkålen baker.

Saus: 

Finhakk eller ris hvitløk og ingefær. Ha en panne på medium til høy varme, tilsett sesamolje, hvitløk og ingefær. La det surre i et minutt, hell deretter på lønnesirup, riseddik, sriracha og soyasaus. La det koke opp.

Rør sammen vann og maisstivelse. Når det koker i pannen heller du det i, visp godt og la det hele koke opp. Sausen vil tykne. Spe med litt vann om du synes den er for tykk.

Når blomkålen er ferdigbakt så har du den i pannen og vender den sammen med sausen. Anrett den deretter i serveringsskåler, topp med vårløk og sesamfrø.

Retten smaker godt både med ris og nudler, og kan også serveres som tilbehør.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL. 

8 Comments

 1. Denne må prøves, så veldig godt ut! 🙂 Sjekk gjerne ut bloggen min, jeg blogger mye om veganisme!

  1. Mari Hult

   Så hyggelig! Og takk for bloggtips 🙂

 2. Nydelig! Første gang jeg har laga noe så spennende med blomkål – mums! Dette ville jeg servert gjester 🙂 Også så raskt å lage da gitt.

  1. Mari Hult

   Så gøy å høre! Takk 😀 Blomkål er litt av en grønnsak når du finner utav den, synes jeg 🙂

 3. Hei!

  kan man bruke en annen type mel enn hvetemel her?

  1. Mari Hult

   Aldri prøvd, men vil anta at det går fint både med speltmel og kikertmel også 🙂

 4. Kan du lage denne klar dagen før servering?

  1. Mari Hult

   Tror kanskje de vil bli litt myke da 🙁 Sausen kan gjøres klar, men blomkålen ville jeg ventet med til rett før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *