vegansk vegetarisk sataybowl vegetarbloggen oppskrift

Sataybowl

Asiainspirert bowl med nudler, squash, asparges og gulrøtter servert med en herlig peanøttsaus. 

Dette er en rask og enkel middagsrett som smaker skikkelig nice. Du kan egentlig ta alt du vil av grønnsaker, og nudlene kan erstattes av ris eller quinoa. De fleste proteinene i bowlen finner vi i sausen, som består av både kikerter og peanøtter. Det er en av de tingene jeg liker best med vegansk matlaging – vi går bort fra den tradisjonelle måltidsstilen der kjøttstykket er både proteinkilde og hovedingrediensen på tallerkenen. Her frekker vi oss til og spiser i hovedsak masse nudler og grønnsaker, men på grunn av sausen blir retten likevel fullverdig næringsmessig. Vegansk ftw!

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 6-10 asparges eller dobbelt antall aspargestopper
  • 1 squash
  • 2 gulrøtter
  • 1 kvast koriander
  • peanøtter
  • 1 ss olje til steking
  • salt og pepper
  • 200 g hvetenudler

Sataysaus:

  • 1 boks/kartong (ca 4 dl) kikerter, eventuelt 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
  • 0,5 dl kokosmelk
  • 3 ss peanøttsmør
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 cm ingefær
  • 1 ss rød currypaste
  • 1 ss soyasaus
  • 1 lime
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Skjær aspargesene i to på langs og på tvers. Bruker du aspargestopper trenger du ikke å skjære i de. Skjær squash i skiver, og bruk en ostehøvel eller skarp kniv til å skjære gulrot i brede strimler.  Grovhakk peanøtter.

Varm opp oljen til høy temperatur i en stekepanne. Stek asparges og squash raskt på begge sider, krydre med salt og pepper.

Kok nudler etter anvisning på pakken.

Anrett nudler og grønnsaker i boller sammen med sataysausen (oppskrift under). Topp med koriander og peanøtter. 

Sataysaus:

Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann. Ha de i en foodprocessor eller blender og tilsett kokosmelk, peanøttsmør, hvitløk, ingefær, currypaste og soyasaus. Press i limesaft og kjør til du har en jevn, tyktflytende saus. Spe med litt mer kokosmelk eller vann om det blir for tykt. Smak til med salt og pepper. Ha sausen over i en gryte og varm den forsiktig opp.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ BOWLS. 

2 Comments

  1. Dette var utrolig godt! Så enkelt å lage også, tommel opp!

    1. Mari Hult

      Så hyggelig å høre! Takk 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *