

Peanøtthummus
Fantastisk smakfull vegansk dip som kan brukes som pålegg, til tapas, falafel og grillmat, og vanner du den litt mer ut kan du bruke den som woksaus.
Hvordan i alle dager har jeg ikke tenkt på dette tidligere? Peanøttsmør og hummus er jo mine to absolutte favoritter når det kommer til pålegg, og de er jo virkelig perfekte å kombinere.

Hummusen får herlig smak av peanøttene, her har jeg valgt å ha i litt ingefær og sriracha for å gi en asiatisk vri på det hele. Vil du ha en mer ren peanøttsmak så dropper du bare dette, og har kanskje i enda en spiseskje av nøttesmøret.
Ingredienser:
- 1 boks/kartong (ca 4 dl) hermetiske eller 2 dl tørka kikerter
- 3 ss peanøttsmør
- 1 hvitløksfedd
- 1 cm ingefær
- 1 ts salt
- 1 ss sriracha
- 1 ss lønnesirup
- vann
- 2 ss peanøtter
- 1 vårløk
- 1 kvast koriander

Framgangsmåte:
Start med kikertene. Bruker du tørka så må de bløtlegges over natten og kokes møre før bruk. Tilsett gjerne en teskje natron i kokevannet, da blir de mykere. Bruker du hermetiske kikerter så holder det å sile av laken og å skylle de i litt kaldt vann.
Ha kikerter, peanøttsmør, hvitløk, ingefær, sriracha, lønnesirup og salt i en foodprocessor eller blender. Kjør slik at alt moses. Hell i vann mens maskinen går, etterhvert får du en myk og jevn hummus. Hvor mye vann du trenger kommer an på hvor godt kokte kikertene er.
Grovhakk peanøtter, skjær vårløk i ringer.
Ha hummusen over i en serveringsskål, topp med peanøtter, vårløk og koriander.
