Rispudding

Nydelig hverdagsdessert med ris, kokos og mango. 

Først en liten saksopplysning: Dette er ikke en klassisk norsk rispudding. Strengt tatt minner det fremfor alt om kald risengrynsgrøt, men 1. det er ikke dumt og 2. det er noen fine forskjeller her.

Risen er full av stivelse. Når den får koke så blander denne stivelsen seg med melken den koker i. Når dette etterpå settes kaldt så stivner melken litt, og du får en veldig fin dessertkonsistens på det hele. På toppen har jeg mango og kokosflak, fordi det er godt. Du kan veldig gjerne gjøre det mer norsk ved å servere en bringebær- eller jordbærsaus til istedenfor. Eventuelt litt sukker og kanel.

NB disse kokosflakene er liksom litt ferskere enn de tørka jeg har kjøpt tidligere. De finnes i nærheten av fruktavdelingen i godt assorterte dagligvarebutikker, der det pleier å henge pinjekjerner og brødkrutonger. Jeg synes de var utrolig gode, og spiste halve pakken uten helt å tenke over det. Anbefales veldig til desserttoppinger, not so much hvis du lager kokosflakbacon.

Ingredienser til 4 porsjoner:

 • 1,2 dl risottoris
 • 6 dl plantemelk, gjerne halvparten kokosmelk og den andre halvparten ris- eller soyamelk
 • 3 ss lønnesirup
 • 0,5 ts vanilje
 • en klype salt
 • 1 mango
 • kokosflak

Framgangsmåte:

Ha risen i en gryte og tilsett plantemelk, lønnesirup, vanilje og salt. La det hele koke opp under omrøring. Når det har koket opp har du på lokk, skruer ned varmen og lar det hele småkoke i 30-40 minutter. All væsken skal ikke absorberes, men riskornene skal bli møre som om det var grøt. Rør om underveis, pass på at det ikke brenner seg. Hell puddingen over i former, den stivner når den blir avkjølt. Sett den gjerne i kjøleskapet så går det fortere.

Skjær mango i terninger. Topp den avkjølte puddingen med mangoterninger og kokosflak.

NB De fine skålene jeg har brukt er fra Le Creuset og kan kjøpes hos Bakeren og Kokken.  (annonselenke)

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE DESSERTOPPSKRIFTER

2 Comments

 1. Hei! Hvordan er det for denne rispuddingen å stå i kjøleskapet over natta? Bør den lages samme dag? Og hva med hakkede mangler og bringebær- eller jordbærsaus som alternativ topping? For det har jeg en del av i hus akkurat nå 🙂

  1. Mari Hult

   Tror den står helt fint en natt i kjøleskapet, og toppingsforslagene dine høres heeelt amazing ut!!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *