

Banh mi-fries
Crispy fries toppet med to sauser, vårløk, peanøtter og koriander.
Dette må være den ultimate kosematen! Jeg har alltid vært skikkelig glad i pommes frites. Da burgersjappene begynte å dukke opp i Stavanger da jeg gikk på barneskolen, bestilte de andre ungene burger mens jeg kjøpte fries.
Som voksen prøver jeg å rasjonere inntaket av friterte poteter noe, men av og til er det passelig. Og hvorfor ikke bytte ut ketchupen en gang i blant? Denne varianten er inspirert av den berømte banh mi-sandwichen, med gode smaker fra det vietnamesiske kjøkkenet.

Forresten, etter å ha laget denne retten for første gang slengte jeg ut dette bildet på Facebookgruppa “Hva slags veganmat lager du i dag”, med kommentaren “Hvordan var det nå igjen, all vegansk mat er sunn…? ?”. Det ble mange morsomme kommentarer. Her er et lite utvalg:
Jeg ser masse grønt! 😀
Pommes frites salat?
Potet er jo grønnsak.Ppotetsalat!
Tja, poteter er sunt. Urter er sunt. Tomater er sunt. Løk er sunt. Ser sunt ut i mine øyne!
‘Sunn’ er jo et veldig relativt begrep. Er noe sunt fordi det mangler noe: få kalorier, lite fett osv… eller er noe sunt fordi det inneholder noe vi trenger: C-vitaminer, D-vitaminer? Vi trenger jo mat uansett. Det å ikke spise noe er ihvertfall ikke sunt.
Potet er en grønnsak. Og det er grønt der.
NB Her kan du kjøpe den fine Le Creuset-pannen jeg har brukt i oppskriften. (annonselenke for Kitchentime)
Ingredienser til 2 porsjoner:
- 1 god porsjon ferdigstekt pommes frites, enten fra frysedisk eller hjemmelaget
- 1 vårløk
- 3 ss peanøtter
- 1 kvast koriander
- sriracha
- vegansk majones eller aioli (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
Framgangsmåte:
Tilbered pommes frites først. De andre tingene går det kjapt å ordne. Når frittene nesten er klare så skjærer du vårløk i skiver og grovhakker peanøtter og koriander.
Anrett pommes frites på fat. Topp med sriracha, majones/aioli, vårløk, peanøtter og koriander. Servér retten rykende varm.
