Banh mi-fries

Crispy fries toppet med to sauser, vårløk, peanøtter og koriander. 

Dette må være den ultimate kosematen! Jeg har alltid vært skikkelig glad i pommes frites. Da burgersjappene begynte å dukke opp i Stavanger da jeg gikk på barneskolen, bestilte de andre ungene burger mens jeg kjøpte fries.

Som voksen prøver jeg å rasjonere inntaket av friterte poteter noe, men av og til er det passelig. Og hvorfor ikke bytte ut ketchupen en gang i blant? Denne varianten er inspirert av den berømte banh mi-sandwichen, med gode smaker fra det vietnamesiske kjøkkenet.

Forresten, etter å ha laget denne retten for første gang slengte jeg ut dette bildet på Facebookgruppa “Hva slags veganmat lager du i dag”, med kommentaren “Hvordan var det nå igjen, all vegansk mat er sunn…? ?”. Det ble mange morsomme kommentarer. Her er et lite utvalg:

Jeg ser masse grønt! 😀

Pommes frites salat?

Potet er jo grønnsak.Ppotetsalat!

Tja, poteter er sunt. Urter er sunt. Tomater er sunt. Løk er sunt. Ser sunt ut i mine øyne!

‘Sunn’ er jo et veldig relativt begrep. Er noe sunt fordi det mangler noe: få kalorier, lite fett osv… eller er noe sunt fordi det inneholder noe vi trenger: C-vitaminer, D-vitaminer? Vi trenger jo mat uansett. Det å ikke spise noe er ihvertfall ikke sunt.

Potet er en grønnsak. Og det er grønt der.

NB Her kan du kjøpe den fine Le Creuset-pannen jeg har brukt i oppskriften.   (annonselenke for Kitchentime)

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 1 god porsjon ferdigstekt pommes frites, enten fra frysedisk eller hjemmelaget
  • 1 vårløk
  • 3 ss peanøtter
  • 1 kvast koriander
  • sriracha
  • vegansk majones eller aioli (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)

Framgangsmåte:

Tilbered pommes frites først. De andre tingene går det kjapt å ordne. Når frittene nesten er klare så skjærer du vårløk i skiver og grovhakker peanøtter og koriander.

Anrett pommes frites på fat. Topp med sriracha, majones/aioli, vårløk, peanøtter og koriander. Servér retten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRIES. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *