Pasta i kremet soppsaus

Nydelig pastarett med hvitløk, sopp, pinjekjerner og masse friske urter. 

Krema sauser er en favoritt her i heimen, og å lage det vegansk kan løses på ulike måter. Soyafløte i kombinasjon med nøttesmør er en favoritt i klassiske søndagsmiddag-sauser, og står det asiatisk mat på menyen fungerer kokosmelk veldig bra. Nå har jeg fått inn en tredje variant som jeg har blitt veldig glad i til hverdagsmiddager: Kokosyoghurt! Den både smaker godt og gir fin konsistens på sausen. Får du ikke tak i det kan du fint bruke en annen usøtet vegansk yoghurt naturell, eventuelt soyafløte.

Ingredienser til 2 porsjoner:

 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 300 g sopp (gjerne ulike typer)
 • 1 bunt basilikum
 • 1 kvast oregano
 • 200 g pasta (pass på at den er uten egg)
 • 2 ss pinjekjerner
 • 2 ss olivenolje
 • 150 g spinat
 • 2 dl kokosyoghurt (eller annen usøtet planteyoghurt eller -fløte)
 • 0,5 sitron
 • salt og pepper

Framgangsmåte:

Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk. Skjær sopp i skiver. Grovhakk basilikum og oregano.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Ha en stekepanne på medium til høy temperatur. Ha først i pinjekjernene og rist de i noen minutter. Legg de tilside og ha i oljen i pannen. Skru eventuelt ned varmen litt. Ha i sopp og stek i noen minutter. Liker du sprøstekt sopp har du det hele på høy temperatur, her har jeg gått for mykere sopp, da holder det lenge med medium. Ha deretter i sjalottløk og hvitløk og la det surre i et par minutter til. Løken skal bli blank. Rør spinat, oregano, basilikum og yoghurt inn med soppen, press i sitronsaften. Smak til med salt og pepper.

Sil vannet av pastaen og vend den inn i pastaen helt til slutt. Dryss pinjekjerner over, og servér retten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *